Voorbeschouwing FC Utrecht – Vitesse

Hoewel het weer en het belachelijke aanvangstijdstip niet meewerken, zou het mooi als de Galgenwaard zondag weer lekker volloopt. Het mag immers weer. Nog wel met de 3G maatregelen maar ook die lijken eindig te zijn. Zou toch mooi zijn als we weer onbekommerd naar het voetbal mogen gaan en ons alleen maar zorgen hoeven te maken over het spel en de uitslag. FC Utrecht – Vitesse staat op het programma. De aftrap is om 16.45 uur en scheidsrechter Lindhout gaat proberen de wedstrijd in goede banen te leiden. Hoewel, we zien net op teletekst dat Higler de scheidsrechter van dienst zal zijn. Waarschijnlijk een wijziging op het laatste moment. Wat ook nog wel een lekker gevoel geeft op diezelfde teletekstpagina is de verwijzing naar een wedstrijd in 1997 waarin FC Utrecht een 1-2 achterstand omboog naar een 5-3 overwinning. Belangrijkste voor dat resultaat was het publiek. Dat ging na de achterstand volledig achter de ploeg staan waardoor deze wedstrijd er toch nog uitgesleept werd. Eén van de mooiste wedstrijden in mijn geheugen. Blij dat het publiek er morgen dus weer bij mag zijn.

Maar nu naar het heden. Geen Mahi en Zagre. Zij zijn de enige geblesseerden, dus Hake kan putten uit een flink aantal spelers. Tenminste, als Omicron geen roet in het eten gooit. De laatste twee wedstrijden stond Van der Kust als linksback opgesteld en de verdediger deed dat met verve. Waar de media aandacht vooral uitging naar het verhaal van Veerman, sneeuwt zijn geruisloze inpassing wel een beetje onder. Hopelijk kan hij morgen weer laten zien dat hij de volgende kan zijn die doorgeschoven gaat worden vanuit Jong FC Utrecht. Voor een andere oud Jong FC Utrecht speler kan het wel eens zijn rentree worden. Tommy St. Jago speelde afgelopen maandag weer een volledige wedstrijd mee met Jong FCU na zijn langdurige blessure. Of hij Van der Maarel al uit de basis jaagt, is nog wel de vraag. Misschien toch eerst nog een wedstrijdje met Jong?

Vitesse zorgt de laatste ontmoetingen voor de nodige problemen. Daarbij wordt verwezen naar het lastige systeem dat Vitesse zou spelen. Inmiddels zou het toch wel zo moeten zijn dat dit systeem inmiddels bekend is bij de staf en de maatregelen genomen zijn. De trainer zal waarschijnlijk toch wel wat aanpassen na de wedstrijd tegen Heracles. Of hij meteen al vanaf het begin kiest voor het duo Douvikas – Veerman is de vraag. FC Utrecht verviel al (te) snel in de lange bal maar doordat de achterhoede en het middenveld nog op eigen helft stonden, was het niet mogelijk om voor de tweede bal te gaan. Gustafson, Ramselaar en Van de Streek zullen toch de hoop hebben dat zij voor morgen worden opgenomen in de basisopstelling. Mahi en Boussaid speelden vorige week niet al te best en doordat Mahi waarschijnlijk geblesseerd is, komt er sowieso ruimte voor een ander. Ook Sylla zou zomaar eens weer kunnen spelen. In ieder geval keuze genoeg voor de staf. Nu hopen dat het elftal in staat is om het gat met Vitesse te dichten en over de Arnhemmers heen te gaan in de ranglijst.

Volgende week speelt FC Utrecht op zondag een uitwedstrijd tegen Heerenveen. Ook deze wedstrijd wordt gespeeld op een ‘publieksvriendelijk’ tijdstip. In het Abe Lenstra stadion wordt dan om 20.00 uur afgetrapt.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

De Keijzer

Van der Maarel – St. Jago – Van der Hoorn – Van der Kust

Ramselaar – Maher – Timber – Gustafson

Douvikas – Veerman