Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Twente

Het was niet het resultaat dat we wensten, maar het spel was al wel beter. Geen overwinning maar slechts een punt bij Fortuna. Waar net als tegen NAC de doelpunten te makkelijk werden weggegeven en er verzuimd werd afstand te nemen, waren de kansen nu nog groter. Maar helaas is het gebrek aan scorend vermogen iets dat FC Utrecht al een tijdje parten speelt. Nu daar ook nog het makkelijk weggeven van doelpunten bijkomt, is het logisch dat het niet meevalt om wedstrijden te winnen. Woensdagavond is de laatste wedstrijd voor de winterstop. In de Galgenwaard is dan FC Twente de tegenstander. De Tukkers hebben drie punten meer dan FC Utrecht, maar een minder doelsaldo. Dus een overwinning van de mannen van Hake is nodig. Dan wordt er weer wat geklommen op de ranglijst en kan men toch met een redelijk goed gevoel de kerstdagen in.

Of het treurige duo van Een Berg Sport nog steeds roept om Willem Janssen weet ik niet. Het hele mooie van de huidige tv is dat je programma’s kunt doorspoelen. Zodra de heren met hun eigen agenda in beeld komen, schiet de vinger richting de fast forward knop en blijft me een hoop onzin bespaard. Het lijkt wel of ze ervoor worden betaald om de club op welke manier dan ook te beschadigen. Inmiddels zullen zij toch ook moeten beamen dat onze aanvoerder helaas aan een flink mindere periode bezig is en niet vrijuit gaat bij de tegengoals en tegen Fortuna toch ook moeite had met alle ruimte in zijn rug. Maar goed, een puzzel voor Hake achterin. Janssen (geschorst) en de geblesseerden  Ter Avest, St. Jago, Mokono en Mamengi niet beschikbaar. Van der Maarel is weer in training, net zoals Warmerdam, maar of ze al inzetbaar zijn na 1 training, is de vraag. Voor Warmerdam kan Zagre natuurlijk spelen, maar verder is het dunnetjes. Benamar heeft nog geen onuitwisbare indruk gemaakt, maar Van der Maarel centraal zorgt weer een volgende puzzel op de rechtsbackpositie. Van Overeem kwam daar tegen Fortuna te spelen, maar hoe hij zich staande houdt tegen een buitenspeler is natuurlijk de vraag. Veel heeft hij niet op deze plek gespeeld. De spoeling is in ieder geval erg dun.

Op het middenveld zullen Maher en Timber de vaste waarden zijn. Ramselaar is weer hersteld maar Van de Streek speelde tegen Fortuna niet slecht en heeft natuurlijk wel zijn neusje voor de goal. Bovendien lijkt de diesel beter te spelen als hij vanaf het begin mag starten dan bij een invalbeurt. Mocht Streekie spelen en ook Ramselaar, dan zou Gustafson wel het kind van de rekening kunnen worden. De Zweed loopt er als rechtsbuiten wat verloren bij en heeft geen enkele diepgang. Mahi liet tegen Fortuna weer iets van de Mahi zien die we graag in het elftal hebben. Dat hij het zichzelf erg kwalijk nam dat hij niet meer scoorde siert hem, hopelijk zorgt meer speelminuten voor de nodige scherpte. Het zou mooi zijn als hij Douvikas wat meer kan ondersteunen en voorzien van goede munitie. De Griek, die tegen NAC gelukkig weer eens het doel vond, werkt hard maar is vaak op zichzelf aangewezen. Met een opduikende Van de Streek en een rommelende Mahi zou het voor hem ook een stuk makkelijker spelen moeten zijn.

Het klinkt gek, maar misschien is het wel goed dat we morgen zonder publiek spelen. Want scheidsrechter van dienst is Martens, die al over zijn toeren raakte tegen RKC van 2 bekers bier en een verdwaalde aansteker. Voordat je het weet staakt de goede man de wedstrijd weer. Want we gaan er wel vanuit de er morgen op het scherpst van de snede gestreden gaat worden. Bij de Tukkers wel wat bekende gezichten. Ricky van Wolfswinkel, Gio Troupée en Vaclav Cerny speelden in het verleden voor FC Utrecht, net als de geblesseerde Wout Brama. Bij FC Utrecht hebben Hake, Ter Avest en Janssen een verleden bij FC Twente. De wedstrijd in de Galgenwaard begint woensdagavond om 21.00 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Paes

Van Overeem – Van der Hoorn – Van der Maarel – Zagre

Timber – Van de Streek – Maher

Ramselaar – Douvikas – Mahi