post

Fortuna Sittard – FC Utrecht 2-2 (1-1)

FC Utrecht heeft een punt mee teruggenomen uit Limburg. Daar speelde de ploeg van Hoofdtrainer René Hake vanavond (zaterdag) met 2-2 gelijk tegen Fortuna Sittard.

Het schot van Mimoun Mahi is hard en zo venijnig dat keeper Yanick van Osch van Fortuna Sittard de door de flankspits geschoten bal niet kan klemmen. Sander van de Streek staat op het juiste moment op de juiste plek en neemt de rebound voor zijn rekening. Met zijn elfde doelpunt van dit kalenderjaar – daarmee is Van de Streek de eerste speler sinds Sébastien Haller in 2016 die meer dan tien goals maakt in één kalenderjaar – zet Van de Streek FC Utrecht vlak na de rust op voorsprong in Limburg: 1-2.

Mahi schiet raak
Het is de tweede keer dat de Domstedelingen de leiding nemen in het Fortuna Sittard Stadion. Daar komt het openingsdoelpunt op naam van Mahi. De aanvaller schiet de bal na twintig minuten spelen vanaf dik twintig meter de hoek in. Buiten bereik van Van Osch gaat de bal binnen: 0-1.

Cox krult binnen
De Utrechtse feestvreugde, op de dag dat Hoofdtrainer Hake zijn vijftigste verjaardag viert, is op dat moment van korte duur. Amper twee minuten later is het aan de andere kant van het veld namelijk al raak. George Cox krult de bal vanuit een vrije trap de bovenhoek in: 1-1.

Kwartier voor tijd gelijk
De tweede keer dat FC Utrecht aan de leiding komt in het waterkoude Sittard, blijft de voorsprong langer op het bord staan. Maar een kwartier voor tijd kan het Fortuna Sittard van de in Utrecht geboren oefenmeester Sjors Ultee dan toch voor de tweede keer gelijkmaken. Zian Flemming kopt de bal van dichtbij achter Maarten Paes: 2-2.

Diverse mogelijkheden
In Limburg krijgt FC Utrecht flink wat mogelijkheden op het verder opvoeren van de doelpuntenproductie. Zo zijn er bij een 1-2 voorsprong kansen om de marge te verdubbelen voor onder anderen Simon Gustafson, Joris van Overeem en Mahi. En na de treffer van Flemming is FC Utrecht ook nog enkele keren gevaarlijk. Onder meer via Mahi, die op Van Osch afgaat en de bal naast het doel prikt.

Maddy maakt Eredivisiedebuut
Voor Eros Maddy is editie 2021/2022 van Fortuna Sittard – FC Utrecht een partij om nog lang te onthouden. De aanvaller komt enkele minuten voor tijd als vervanger van Simon Gustafson in de ploeg en maakt daarmee zijn debuut in de Eredivisie. De flankspits uit Woerden maakt eerder deze jaargang, in het bekeruitduel met SteDoCo, al zijn eerste officiële speelminuten in de Utrechtse hoofdmacht. 

Mijlpaal voor Janssen
Ook Willem Janssen bereikt een mijlpaal in Sittard. Fortuna-uit is de 399ste Eredivisiewedstrijd die de captain van de Utrechters deze eeuw speelt. Daarmee is hij de speler die deze eeuw de meeste Eredivisiewedstrijden achter zijn naam heeft staan. Dat record deelt hij nu niet langer met Peter Wisgerhof (398 partijen). 

Woensdag: FC Twente-thuis
De laatste wedstrijd van FC Utrecht in het kalenderjaar 2021 is woensdag. Die dag komt FC Twente op bezoek in Stadion Galgenwaard. Het duel met de Tukkers begint om 21.00 uur. Na die partij breekt de winterstop aan. 

Fortuna Sittard – FC Utrecht 2-2 (1-1)
21. Mimoun Mahi 0-1
23. George Cox 1-1
50. Sander van de Streek 1-2
77. Zian Flemming 2-2

Gele kaarten: George Cox (Fortuna Sittard), Sander van de Streek, Adam Maher, Willem Janssen (FC Utrecht).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Martin Pérez.

Opstelling Fortuna Sittard:
Yanick van Osch; Mickaël Tirpan (71. Ivo Pinto), Nigel Lonwijk (70. Martin Angha), Andreas Samaris, Roel Janssen, George Cox; Tesfaldet Tekie, Deroy Duarte, Ben Rienstra (88. Tijjani Noslin); Mats Seuntjens, Ziam Flemming. 

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Hidde ter Avest (17. Joris van Overeem), Mike van der Hoorn, Willem Janssen, Arthur Zagre; Adam Maher, Quinten Timber (86. Adrián Dalmau), Sander van de Streek; Simon Gustafson (86. Eros Maddy), Tasos Douvikas (71. Remco Balk), Mimoun Mahi

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “Fortuna Sittard – FC Utrecht 2-2 (1-1)

  1. De spelers nemen het zichzelf kwalijk, dit had niet mogen gebeuren, we hadden moeten winnen
    Hoe vaak nu al niet gehoord, je zou bijna medelijden met ze krijgen.
    Trainer hou de eer aan jezelf en stap op. Hoop dat men gisteren Johan derksen heeft gehoord bij VI en die sloeg de spijker op zijn kop. Hake was de goedkoopste oplossing maar niet de beste.
    Ongelooflijk dat een Japanse speler de oplossing moet zijn, ook de TD moet zin positie maar eens nader onder de loep nemen.

  2. Paes, Paes, Paes, sinds wanneer mag een keeper bij een hoge voorzet niet van zijn lijn komen. Daarnaast heel veel kansen verprutst. En dat tegen Fortuna. Beter wordt het helaas niet.

Comments are closed.