Voorbeschouwing Fortuna Sittard – FC Utrecht

Volgens meerdere media is het crisis bij FC Utrecht waarbij de bekeruitschakeling in Breda de welbekende druppel was. Uiteraard wordt er door diezelfde media gespeculeerd over de positie van trainer René Hake. En wat zou voor hem een mooier cadeau zijn dan drie punten behaald op zijn 50e verjaardag?

De druk is groot bij FC Utrecht, dat is duidelijk. De goede seizoenstart wordt teniet gedaan door de matige tot slechte recente reeks. En de bekeruitschakeling is extra zuur omdat de KNVB-beker voor clubs als FC Utrecht immers de grootste kans op een prijs is.

Bij Fortuna Sittard staat de druk er ook duidelijk op. De ploeg van Sjors Ultee (met Utrechters Robbie Alflen en JanWouters in zijn omgeving) staat op plek 16. Dat valt enorm tegen, en de aansluiting met de ploegen daarboven is bij een nederlaag steeds wankeler. De ploeg van René Hake zal daar scherp op moeten zijn, en de kansen wel benutten.

Op de afsluitende training leek doelman Maarten Paes niet happy. De aanwezige journalisten maakten daar uit op dat hij naar de bank verhuist. Hake wilde dat niet bevestigen, maar wij verwachten Erik Oelschlägel wel in de goal. Zeker is dat, naast Tommy St Jago en Christopher Mamengi, Mark van der Maarel, Django Warmerdam en Bart Ramselaar ontbreken. Mike van der Hoorn is door zijn twee gele kaarten tegen NAC Breda ‘pas’ geschorst voor het eerstkomende bekerduel.

De aanvang van het duel is om 16:30 uur, en scheidsrechter is Martin Pérez. Wij verwachten de volgende opstelling:

Oelschlägel
Ter Avest – Van der Hoorn – Janssen – Zagre
Timber – Maher
Gustafson – Van de Streek – Mahi
Douvikas