post

NAC Breda – FC Utrecht 3-2 (0-1)

In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker heeft FC Utrecht zich stukgebeten op NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion beslisten de Brabanders de wedstrijd in de blessuretijd: 3-2.

De poging is atletisch en komt op het juiste moment. Want het schot van Tasos Douvikas, vijf minuten voor tijd, betekent de gelijkmaker. Vanuit een halve omhaal poeiert de ingevallen Griek de bal binnen: NAC Breda 2, FC Utrecht 2. Een FC Utrecht dat, op dat moment, al wel een minuut of vijf met een man minder speelt. Mike van der Hoorn krijgt tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en moet dus inrukken.

Invaller beslist duel
Met tien spelers moet FC Utrecht dan op jacht naar de gelijkmaker, en die komt er dus in de 2.000ste wedstrijd in de clubgeschiedenis van de FC uit de Domstad. Maar juist op het moment dat vervolgens de verlenging gloort en daarmee de kans is de koppen even bij elkaar te steken, slaat NAC Breda nogmaals toe. Vieiri Kotzebue, amper een minuut eerder als laatste troefkaart door coach Edwin van de Graaf in de Brabantse ploeg gebracht, ontsnapt aan zijn Utrechtse bewakers, gaat alleen af op Maarten Paes en rondt af: 3-2. En daarmee eindigt het toernooi om de TOTO KNVB Beker voor FC Utrecht op een koude decemberavond in een leeg Rat Verlegh Stadion.

Van der Hoorn opent score
Daar komt de ploeg van Hoofdtrainer René Hake na een dik half uur spelen op voorsprong. Na een corner komt de bal bij Mike van der Hoorn, die raak kopt: 0-1. Ruim vijf minuten eerder krijgt Adrián Dalmau al een uitgelezen kans op de openingstreffer, maar de Spanjaard ziet zijn penalty gekraakt worden door Nick Olij.

Haye twee keer trefzeker
Vanuit een vrije trap komt NAC Breda in de tiende minuut van de tweede helft op gelijke hoogte. Thom Haye zet zichzelf achter de bal, nadat er is gefloten voor een overtreding op NAC Breda-invaller Odysseus Velanas; een Zeistenaar die in het verleden nog 3 Eredivisiepartijen voor FC Utrecht speelt. Haye krult de bal vanaf een meter of dertig in de kruising: 1-1. Een kwartier later is het opnieuw Haye die trefzeker is. Met een schot in de korte hoek brengt hij de stand dan op 2-1.

Verse krachten
FC Utrecht gaat dan dus, met onder anderen de verse krachten Douvikas, Mimoun Mahi, Sander van de Streek en Mohamed Mallahi op zoek naar de gelijkmaker – en vindt die ook. En daarna hangt zelfs een derde Utrechtse doelpunt even in de lucht. Maar waar Olij in de laatste minuten zijn doel schoon weet te houden, daar moet Paes in extremis nog vissen: einde bekercampagne. 

Twee competitieduels
FC Utrecht speelt nog twee competitiewedstrijden voordat de winterstop aanbreekt. Zaterdag gaan de Domstedelingen op bezoek bij Fortuna Sittard, waarna op woensdag 22 december een thuisduel volgt met FC Twente. 

NAC Breda – FC Utrecht 3-2 (0-1)
34. Mike van der Hoorn 0-1
55. Thom Haye 1-1
70. Thom Haye 2-1
86. Tasos Douvikas 2-2
90+2. Vieiri Kotzebue 3-2

Gele kaart: Ralf Seuntjens (NAC Breda).

Rode kaart: 81. Mike van der Hoorn (FC Utrecht, twee keer geel).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Bijzonderheid: 28. Adrián Dalmau (FC Utrecht) mist strafschop.

Opstelling NAC Breda: 
Nick Olij; Moreno Rutten (67. Ruben Ligeon), Colin Rösler, Dion Malone, Jethro Mashart; Welat Cagro, Sabir Agougil (46. Odysseus Velanas); Thom Haye, Ezechiel Banzuzi (90+1. Vieiri Kotzebue), Ralf Seuntjens; Boris van Schuppen (46. Kaj de Rooij).

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Willem Janssen, Arthur Zagre; Adam Maher, Joris van Overeem (75. Mohamed Mallahi), Bart Ramselaar (61. Sander van de Streek); Othmane Boussaid, Adrián Dalmau (71. Tasos Douvikas), Remco Balk (61. Mimoun Mahi)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

3 thoughts on “NAC Breda – FC Utrecht 3-2 (0-1)

  1. Trainers ontslaan is niet leuk, maar het lijkt mij nu bittere noodzaak. Onsamenhangend spel, team speelt als los zand en resultaten zijn waardeloos. Doei Hake.

  2. Nog wat: Dalmau, loopt tegen zichzelf te voetballen, raakt geen bal, maar moet kennelijk wel een penalty nemen en Paes zag er helaas weer niet altijd even goed uit.

  3. Ieder woord is er eigenlijk te veel aan. Spelers zeggen dit mag nooit gebeuren, trainer zegt we zijn door de ondergrens gezakt. Loze woorden die de supporter al te veel heeft gehoord. Elftal speelt zoals de trainer, fantasieloos, zonder beleving en emotie, geen uitstraling en het is geen team. Juist deze zaken was altijd de sterkte van Utrecht. Zaken die de trainer zichzelf ook mag aanrekenen.
    Utrecht moet gewoon op een nette manier afscheid nemen van deze trainer, was bij zijn aanstelling waarschijnlijk de goedkoopste oplossing. Ook de TD zal nader onder de loep moeten worden genomen.
    v. Seumeren had zijn zin moeten doordrijven en voor Fraser moeten gaan, maar waarschijnlijk vond het management hem te streng voor deze slappe happen groep. Duidelijk een gemiste kans. Hoop niet dat men opnieuw besluit om iemand door te schuiven uit de huidige trainersstaf.

Comments are closed.