Een uitcomplex? (nog) te voorbarig

FC Utrecht verloor afgelopen zaterdag in Eindhoven de vierde uitwedstrijd in de eredivisie op rij. Eerdere nederlagen waren er tegen sc Cambuur, Vitesse en AZ. Is er nu sprake van een uitcomplex?

Als voor de huidige eredivisiestand alleen de uitduels tellend zouden zijn, dan zou FC Utrecht op dit moment de 13e plek bezetten met 7 behaalde punten. Alleen RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard, Heracles Almelo en PEC Zwolle behaalden dit seizoen minder punten buitenshuis.
Maar wie kijkt naar het seizoen 2020 / 2021 ziet dat FC Utrecht in dat seizoen 28 punten buitenshuis behaalde. Alleen Ajax, AZ en PSV behaalden dat seizoen meer punten.

Uitgaande het seizoen 2020 / 2021 presteert FC Utrecht ondermaats buitenshuis. Maar bijvoorbeeld in het seizoen 2019 / 2020 behaalde FC Utrecht ‘slechts’ 17 punten buitenshuis. Met nog negen uitduels te gaan, zijn 10 punten daar zeker haalbaar. Daarmee lijkt het te voorbarig om van een ‘uitcomplex’ te spreken. Maar in de strijd om plek 4 moeten buitenshuis wel meer punten behaald worden.