Voorbeschouwing FC Utrecht – Go Ahead Eagles

Tegenover de zeer matige resultaten in uitduels staar slechts één keer puntverlies in een thuisduels (tegen RKC). Het is cruciaal voor de ranglijst dat er gewonnen wordt, want anders is bijvoorbeeld sc Cambuur is dan sowieso over FC Utrecht heen. En Vitesse, FC Twente en AZ zitten ook op het vinkentouw.

René Hake gaf aan, op Maarten Paes na, in principe geen wisselingen in de basiself door te voeren. En volgens de officiële opgave ontbreekt Paes vanwege een lichte blessure. Het lijkt dat ook voor de hand liggend dat zijn verwachte vervanger, de Duitser Eric Oelschlägel, komende dinsdag in het bekerduel tegen NAC Breda weer plaats neemt op de bank.

Gezien de uitspraak van René Hake lijken Willem Janssen en Django Warmerdam dus weer op de bank plaats te mogen nemen naast onder meer Joris van Overeem, Sander van de Streek en Adrian Dalmau. En juist deze bank zou vandaag het verschil moeten maken. Bij Go Ahead zit in de persoon van Jacob Mulenga naar verwachting een oude bekende op de bank. En de rest van de bank van de ploeg van Kees van Wonderen is veel minder ervaren. Maar met zijn selectie staat hij op dit moment wel bovenaan in het rechterrijtje. En dat is kanp.

Als hake weer 1-4-2-3-1 speelt met Simon Gustafson dan is het wel de hoop dat de Zweed laat zien waarom hij het vertrouwen krijgt. Juist de als het middenveld goed draait, dan is de aanvoer voor de aanval ook beter. Met meer kans op weer eens een goal van Douvikas.

Het duel vangt aan om 18:45 uur en scheidsrechter van dienst is Joey Kooij. Wij verwachten deze opstelling:

Oelschlägel
Ter Avest – Van der Maarel – Van der Hoorn – Zagre
Maher – Timber
Gustafson – Ramselaar – Balk
Douvikas