Voorbeschouwing FC Utrecht – Heracles Almelo

Om maar direct met de deur in huis te vallen: drie punten zijn een absolute noodzaak om een vrije val op de ranglijst te voorkomen. Want door de mindere resultaten in de laatste uitduels is nummer 3 Feyenoord even uit het zicht. De Rotterdammers hebben één duel minder gespeeld en vijf punten meer. Maar de huidige nummers 6 (Vitesse) en 7 (FC Twente) kunnen vandaag over de ploeg van René Hake heen.

Dat het ‘anders moet’ is duidelijk, en Hake heeft dat ook aangekondigd. Met een weer fitte Gustafson zou hij de plek van Boussaid wel eens kunnen innemen. De Belg werkt zich drie slagen in de rondte, maar zijn rendement is te laag. Hij heeft dit seizoen pas twee assists en één goal (tegen SteDoCo) achter zijn naam. Een andere optie is Remco Balk van links laten komen. Bij hem lijkt het meer wachten op het moment dat hij gaat scoren, en ook hij brengt veel energie in de ploeg.
Daarnaast is natuurlijk ook Mimoun Mahi een optie voorin, en dit zou zelfs ten koste van Moussa Sylla kunnen gaan. Sylla scoort inmiddels wel, maar heeft nog niet echt een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Daarnaast is het de vraag of Mike van der Hoorn vandaag start. Hij leek vorige week al klaar voor een rentree in Leeuwarden, maar na zijn hersenschudding wordt er geen enkel risico met hem genomen. Wij hopen dat hij start, maar hebben er een vraagteken bij staan.

Tegenstander Heracles mag nooit worden onderschat. De ploeg van Frank Wormuth bungelt wel net boven de nacompetitieplek en heeft veel te verduren gehad door het ongeval waarbij sterkhouder Rai Vloet betrokken was. Maar het is een taaie tegenstander die zonder 12e man in De Galgenwaard er alles aan gaan doen om drie punten mee te nemen naar Almelo. Aan de ploeg van René Hake de schone taak de punten hier te houden.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof, en de aftrap is om 14:30 uur. Wij verwachten de volgende opstelling:

Paes
Ter Avest – Janssen – Van der Hoorn – Warmerdam
Maher – Timber
Ramselaar
Mahi – Douvikas – Balk