Voorbeschouwing SC Cambuur – FC Utrecht

Zondagavond om 20.00 uur. Op het programma staat SC Cambuur – FC Utrecht. In de almachtige wijsheid van de KNVB en ESPN het tijdstip om te voetballen in Nederland. En natuurlijk doen ze dit om de clubs tegemoet te komen. Beide clubs zitten namelijk middenin hun drukke Europese weken, dus ieder stukje rust dient benut te worden…..

Genoeg sarcasme weer. Alhoewel, we kunnen het ook nog even over het fantastische besluit van onze overheid hebben om voetbalsupporters uit de brandhaarden die stadions zijn, te weren. Want die enorme berg aan besmettingen en extra corona doden zijn natuurlijk volledig te wijten aan al die voetbalwedstrijden met publiek. Stadions, waar men iedereen zomaar binnenlaat. Geen enkele controle via de corona-app. Nee, dan maar weer met z’n allen lekker in binnenzaaltjes, waar ventilatie vanzelfsprekend is…..

Goed, nu wel genoeg. We richten ons op de wedstrijd van vanavond. We laten het interland voetbal gelukkig weer achter ons en focussen op onze club. Geen Adam Maher vanavond (geschorst), dus wie wordt de vervanger die de ballen op komt halen bij de keeper om dan weer achterhoedespelers in lastige positie te brengen? Toch nog een stukje cynisme…. Joris van Overeem lijkt overigens de meest logische vervanger voor Maher, hoewel Gustafson weer fit is. Maar voor de Zweed is een basisplaats nog wel heel erg snel. Ook Mahi is weer volledig aangesloten en vergroot daardoor de mogelijkheden op de linkerflank en spitspositie. Maar ook voor hem geldt dat het nog te vroeg is om meteen vanaf het beginsignaal te starten.

Verder positief nieuws betreffende Mike van der Hoorn. De verdediger trainde de hele week mee en is hersteld van zijn hersenschudding. Aangezien dit wel een blessure is waarmee je voorzichtig moet omgaan, was het afgelopen vrijdag nog niet zeker of hij weer zou spelen, maar na al het sarcasme en cynisme gaan we uit van het positieve en rekenen we vanavond op hem. Wie naast hem komt te staan is wel de vraag. Onze captain maakt de laatste wedstrijden niet de vertrouwde indruk die we van hem gewend zijn. St. Jago is nog niet fit, dus zou het ook zomaar kunnen dat Van der Maarel samen met Van der Hoorn in het centrum speelt. Hierdoor kan Ter Avest weer als rechtsback in de basis starten. Het is ook de optie waar het AD voor opteert. Overigens heeft die krant nog meer verrassingen in petto. Zo krijgt Zagré de voorkeur boven Warmerdam en verliezen Sylla en Boussaid hun basisplek ten faveure van Mahi en Balk. Of Hake zijn elftal ineens zo durft of wenst om te gooien is de vraag, maar de oefenmeester kan nu éénmaal beschikken over een brede selectie waarbij zeker 16 spelers een basisplaats kunnen claimen omdat de onderlinge verschillen niet zo groot zijn. Feit is dat Warmerdam in zijn voortzettingen niet al te succesvol is en Boussaid en Sylla geen onuitwisbare indruk hebben gemaakt in de laatste wedstrijden.

Maar vanavond weten we zeker welke keuze Hake daadwerkelijk maakt. Vanavond staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Higler en de wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN1. Laten we hopen dat het voetbal vandaag zonder incidenten blijft want de randverschijnselen gisteren en eergisteren zullen de terugkeer van de fans in de stadions waarschijnlijk niet bevorderen. Volgende week zondag speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Zowaar eens een keer om 14.30 uur. Helaas dan wel zonder publiek.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Paes

Ter Avest – Van der Hoorn – Van der Maarel – Warmerdam

Van Overeem – Ramselaar – Timber

Sylla – Douvikas – Boussaid