post

sc Cambuur – FC Utrecht 2-1 (1-1)

Aan de uitbeurt bij SC Cambuur heeft FC Utrecht geen punten overgehouden. De FC uit de Domstad werd door de Friezen met 2-1 verslagen. 

Rechtsbuiten Moussa Sylla ziet zijn kans schoon, na dik een half uur spelen, en haalt uit. Het resultaat van die poeier: een prachtige goal. De bal vliegt in de verre hoek buiten bereik van Sonny Stevens binnen, en zo staat het na 33 minuten spelen in Leeuwarden weer gelijk: 1-1.

Onstuimig begin
Het eerste halfuur verloopt onstuimig. Al na 19 tellen ziet scheidsrechter Dennis Higler zich genoodzaakt de wedstrijd stil te leggen, omdat er buiten het lege Cambuur Stadion mensen aan de hekken rammelen en vuurwerk richting en in het stadion gooien. De wedstrijd kan na dik twee minuten pauzeren weer worden hervat, maar moet een minuut of acht later alweer worden gestopt. Mensen breken op dat moment door hekken heen, steken vuurwerk af, gooien dat richting en op het veld en scanderen leuzen. Andermaal is de onderbreking van korte duur; eens de binnendringers zijn verdwenen, gaat de bal weer rollen.

Uldrikis trefzeker
SC Cambuur gaat met die omwille van randverschijnselen rommelige openingsfase het beste op en neemt halverwege de eerste helft de leiding. De lange Let Roberts Uldrikis tikt van dichtbij de 1-0 binnen. FC Utrecht zet daar in het eerste gedeelte van de match, naast de goal van Sylla, doelpogingen van onder anderen Tasos Douvikas (schot in de handen van Stevens), Bart Ramselaar (afgestopt door Calvin Mac-Intosch), Othmane Boussaid (kopbal, naast) en nogmaals Boussaid (schot, Stevens keert) tegenover. 

Kansen
In het tweede bedrijf schiet na een minuut of tien spelen Jamie Jacobs, vanaf een meter of twaalf, hard raak. Het schot van de middenvelder betekent de 2-1, en dat blijkt ook de eindstand te worden. Al zijn er voor FC Utrecht behoorlijk wat kansen op de gelijkmaker. Maar pogingen van onder anderen Ramselaar (schot, geblokt), Willem Janssen (hij kan twee keer koppen na Utrechtse hoekschoppen, maar in beide gevallen gaat de bal over), Mark van der Maarel (schot gesmoord, Sylla’s rebound resulteert in een corner), Joris van Overeem (kopbal, in de handen van Stevens) en Douvikas (na een dribbel komt de Griek in kansrijke positie, maar daar stuit hij op Stevens) leveren stuk voor stuk niet de tweede FC Utrecht-goal van de avond op.

Taai
Aan de andere kant van het veld moet Maarten Paes handelend optreden na schoten van Alex Bangura en Mees Hoedemakers, en dat doet de sluitpost van de Utrechtse FC ook. In de absolute slotfase van de match gaat FC Utrecht op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagt het er niet in het taaie SC Cambuur voor een tweede keer te verschalken. 

Zondag: Heracles Almelo-thuis
Na dertien speeldagen in de Eredivisie bezet FC Utrecht de vierde plaats in de Eredivisie. Het team van Hoofdtrainer René Hake speelt zondag een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Die dag gaat de bal in Stadion Galgenwaard om 14.30 uur rollen. 

SC Cambuur – FC Utrecht 2-1 (1-1)
23. Roberts Uldrikis 1-0
34. Moussa Sylla 1-1
55. Jamie Jacobs 2-1

Gele kaarten: Django Warmerdam, Mark van der Maarel (FC Utrecht).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling SC Cambuur:
Sonny Stevens; Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosch, Erik Schouten, Alex Bangura; Mees Hoedemakers, David Sambissa (90. Maxim Gullit), Jamie Jacobs (86. Jasper ter Heide), Mitchel Paulissen (46. Michael Breij), Issa Kallon; Roberts Uldrikis. 

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Hidde ter Avest, Mark van der Maarel, Willem Janssen, Django Warmerdam; Joris van Overeem, Quinten Timber (80. Mimoun Mahi), Bart Ramselaar; Moussa Sylla (80. Remco Balk), Tasos Douvikas, Othmane Boussaid (69. Sander van de Streek)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “sc Cambuur – FC Utrecht 2-1 (1-1)

  1. Als er nou 1 ploeg is die laat zien wat je met allemaal een stapje meer kan bereiken nl. een wedstrijd winnen, dan is het Cambuur wel. Heb gisteren na de verloren wedstrijd weer alle cliché s gehoord, maar de ergste vind ik nog wel dat er spelers zijn die niet weten hoe het komt en dat is een slechte zaak.
    Teken van een brevet van eigen onvermogen, zowel van de spelers maar zeker ook van de trainersstaf.
    Wil je het de grote 3 lastig maken dan moet je deze wedstrijden winnen en zolang dat niet gebeurd blijft een plaats rond plek 6/7 het hoogst haalbare en dat is met deze selectie een schande.

  2. Wat een abominabele wedstrijd. Ik vraag me af met wat voor idee de spelers het veld op gaan. Lusteloos, geen intentie om een doelpunt te maken, balletjes breed etc. Na een zeer matige eerste helft wordt er vervolgens ook niet ingegrepen door de technische staf. Geen wissels, geen nieuwe impulsen, geen donderspeech. Nee, de tweede helft is nog slapper. Ongelofelijk.

Comments are closed.