Voorbeschouwing SteDoCo – FC Utrecht

Na de overwinning op sc Heerenveen wacht dinsdag voor FC Utrecht alweer de volgende wedstrijd. In de eerste ronde van de KNVB beker staat er een wedstrijd tegen en bij SteDoCo op het programma. Een weerzien met oud trainer Frans Adelaar. De trainer die FC Utrecht na 10 jaar wachten weer Europa in kreeg en wijlen Herman Berkien liet zingen van je Euro, Euro, Utreg komp eraan. Maar Frans staat dinsdag dus aan de andere kant. Voor hem natuurlijk niets te verliezen, waar van FC Utrecht niets anders dan winst wordt verwacht en liefst ook met behoorlijke cijfers. Maar net als afgelopen zaterdag, waar de drie punten het belangrijkste waren, is het doorgaan naar de volgende ronde dat morgen ook. Alles meer is meegenomen.

FC Utrecht zal op een aantal plaatsen wel wat andere spelers gaan opstellen. Zo viel Mike van der Hoorn afgelopen zaterdag vlak voor tijd uit en is hij er zeker niet bij in Hoornaar. Hij richt zich op komende zondag als de wedstrijd tegen Willem II op het programma staat. Ook het spelen op kunstgras is niet aan iedereen besteed. Zo is de verwachting dat bijvoorbeeld Willem Janssen deze wedstrijd mag uitzitten en het centrale duo gevormd gaat worden door Benamar en Van der Maarel. Hierdoor zou er weer een basisplaats kunnen zijn voor Hidde ter Avest. Hoewel Hake aangeeft niet teveel te willen wisselen, zou het misschien ook wel een uitgelezen mogelijkheid zijn om de bijna alles spelende Warmerdam eens wat extra rust te gunnen en te zien wat huurling Zagré te bieden heeft.

Op het middenveld zou een keuze voor Maher, Ramselaar en Van de Streek een optie kunnen zijn, waarbij de laatste twee afwisselend als nummer 10 kunnen opduiken. Het zal toch de verwachting zijn dat FC Utrecht de overhand heeft en verdedigend niet al te vaak onder druk zal komen te staan. Timber viel afgelopen wedstrijd tegen Heerenveen helaas nog niet mee en Van Overeem lijkt tegen deze opponent nou niet heel hard nodig.

Ook voorin zou gedacht kunnen worden aan wat wisselingen. Zo vielen ook Sylla en Boussaid tegen Heerenveen een klein beetje tegen hoewel Sylla natuurlijk wel een belangrijke goal maakte. Misschien kan het geen kwaad om Balk en Mallahi eens een kans te gunnen om Douvikas te voorzien van de nodige munitie. Dat Hake voor Dalmau gaat kiezen lijkt een te verwaarlozen optie. Ook afgelopen wedstrijd behoorde hij al niet tot de invallers. De Spanjaard, die maar niet kan laten zien waarom hij door FC Utrecht is gehaald, lijkt veroordeeld tot het allerlaatste alternatief bij een achterstand. Toch jammer, want de doeltreffendheid bij Heracles staat nog altijd op het vizier. Helaas is van die Dalmau weinig terug te zien bij FC Utrecht.

De wedstrijd in Hoornaar begint morgen om 18.45 uur en wordt live uitgezonden op ESPN.

Mogelijke opstelling FC Utrecht:

Paes

Ter Avest – Van der Maarel – Benamar – Warmerdam

Van de Streek – Ramselaar – Maher

Sylla – Douvikas – Balk