post

SteDoCo – FC Utrecht 0-5 (0-2)

FC Utrecht heeft in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker even ruim als verdiend gewonnen van SteDoCo. De Utrechtse Eredivisionist won in Hoornaar met 5-0 van de ploeg die uitkomt in de Derde Divisie Zaterdag.

Een beauty is het, de goal die Othmane Boussaid een minuut of vijf voor de break scoort. De Belgische jeugdinternational trekt naar binnen, ziet zijn kans schoon en jaagt de bal de verre bovenhoek in. Petar Stoskovic doet een uiterste poging de bal te keren, maar kan de treffer ook niet voorkomen: 0-2 voor FC Utrecht, dat daarmee een marge heeft bereikt die toch enigszins comfortabel genoemd kan worden.

Balk brengt voorsprong
De equipe van Hoofdtrainer René Hake neemt in Zuid-Holland al snel de leiding. Na een kwartier spelen geeft Remco Balk na een klutssituatie voor het doel van de ploeg van ex-FC Utrecht’er Frans Adelaar de bal het laatste zetje: 0-1. Adam Maher, Moussa Sylla en Django Warmerdam wagen voor de rust ook nog doelpogingen, maar die sorteren niet hetzelfde effect als de poeier van Boussaid.

Nog drie goals na rust
Voor zover de Derde Divisionist uit Hoornaar dan nog enige hoop heeft op een bekerstunt, wordt die door Maher tenietgedaan. De middenvelder van FC Utrecht maakt tien minuten na de rust met een mooi geplaatst schot de 0-3, waardoor de Utrechters op rozen zitten. Moussa Sylla zorgt met een rebound tien minuten voor tijd voor 0-4. Het slotakkoord is voor Sander van de Streek, die in de blessuretijd de eindstand met een bekeken bal op 0-5 bepaalt.

Maddy maakt FC Utrecht-debuut
Een kleine tien minuten voor tijd is er ook een persoonlijke mijlpaal voor Eros Maddy. De Woerdenaar komt binnen de lijnen als vervanger van Sylla en maakt daarmee zijn debuut in het eerste elftal van FC Utrecht in een officiële wedstrijd. Aanvaller Maddy kan dat optreden in de TOTO KNVB Beker toevoegen aan de 31 duels in de Keuken Kampioen Divisie, gespeeld met de beloftenploeg, die al op zijn Utrechtse palmares staan. 

Zondag weer Eredivisievoetbal
Voor FC Utrecht gaat de Eredivisie zondag verder. Die dag komt Willem II op bezoek in Stadion Galgenwaard. De Utrechters staan momenteel op plek drie in de Eredivisie, waarin de Tilburgers de vijfde plek innemen. De aftrap is zondag aan het Herculesplein om 16.45 uur, en tickets voor de match zijn ONLINE en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar. 

SteDoCo – FC Utrecht 0-5 (0-2)
17. Remco Balk 0-1
40. Othmane Boussaid 0-2
54. Adam Maher 0-3
79. Moussa Sylla 0-4
90+1. Sander van de Streek 0-5

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 1.980.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk. 

Opstelling SteDoCo:
Petar Stoskovic; Etiën Mariana, Ingo van Weert (58. Bryan Jongeneel), Laurens van der Voort, Mitchell de Zwart; Steven Edwards, Milad Intezar, Ibrahim Touré (82. Jeroen Sterrenburg); Benjamin van Wanrooy (68. Giovanni Hiwat), Olivier Pilon (58. Joran Schröder), Vincent Verheul (68. Guytano dos Santos). 

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Hidde ter Avest, Mark van der Maarel (72. Davy van den Berg), Benaissa Benamar, Django Warmerdam (62. Arthur Zagre); Adam Maher (62. Mohamed Mallahi), Joris van Overeem, Bart Ramselaar (62. Sander van de Streek); Moussa Sylla (82. Eros Maddy), Remco Balk, Othmane Boussaid

Bron: fcutrecht
Foto: FCUPhoto