Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

We staan bovenaan!! Hoe dicht was Jong FC Utrecht vanavond bij deze waarheid. Twee minuten minder blessuretijd en deze kop was bewaarheid. Helaas kwam De Graafschap vlak voor tijd langszij en maakte de gelijkmaker waardoor de koppositie aan ons Jong elftal aan de neus voorbij ging. Maar voorwaar een fantastische start van de mannen van Kalezic. Zelfs het winnen van de eerste periode is nog mogelijk al hebben Excelsior en ADO Den Haag een punt voorsprong. Waarbij wel gezegd dat ADO nog een straf van 6 punten in mindering boven het hoofd hangt. Aanstaande vrijdag speelt Jong FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

Goed, dan naar het eerste elftal. Het zure gevoel na RKC Waalwijk werd midweeks weggespeeld bij N.E.C. In Nijmegen wonnen de mannen van Hake met 0-3 en waren ze behoorlijk effectief. Waar zaterdag nog het nodige aan kansen gemist werd, vielen de doelpunten nu op de juiste momenten. Complimenten waren er vooral voor doelpuntenmakers Ramselaar (2x) en Douvikas. Ramselaar had het uitstekend naar zijn zin op de nummer 10 positie en met Douvikas lijkt Zuidam een hele goede zet gedaan te hebben. De Griekse spits sleurt en is lastig naar zijn tegenstanders. Hij verstoort de opbouw van de verdedigers door ze maar te blijven aanvallen en is technisch ook verrassend goed. Zijn strijdlust en het nimmer opgeven, ook bij uitzichtloze ballen, zal hem zomaar tot publiekslieveling kunnen maken. Een spits zoals we die graag in Utrecht zien. Als hij zo door blijft gaan, zullen we nog een hoop plezier aan hem beleven.

Zaterdagavond komt PEC Zwolle op bezoek in de Galgenwaard. De ploeg staat momenteel onderaan, waar het jaren in de middenmoot meespeelde. Afgelopen wedstrijd werd voor het eerst gescoord en een punt gepakt, maar dat kan niet verbloemen dat het erg moeizaam gaat. Kwalitatief gezien lijkt het dat het een lastig seizoen gaat worden. Zeker nu de gedoodverfde kandidaten voor degradatie N.E.C., Cambuur en Go Ahead Eagles een meer dan verdienstelijke seizoenstart kennen. Voor FC Utrecht dus een uitgelezen mogelijkheid om weer drie punten aan het totaal toe te voegen. Toch rekent de ervaren FC Utrecht supporter zich niet op voorhand al meteen rijk. Natuurlijk zou het kwaliteitsverschil moeten zorgen voor een positief resultaat, maar zoals veel supporters verzuchten “FC Utrecht blijft FC Utrecht”. En ach, dat is toch ook de charme van ons cluppie….

Toch rekenen we stiekem wel op drie punten in een Galgenwaard die weer volledig bezet mag worden. Vanaf morgen vervalt de 2/3 maatregel en mag het stadion weer voor 100% gevuld worden. Laten we hopen dat de supporters daar massaal gehoor aan geven. Wel dient men zich nog te houden aan het tonen van een QR code via de corona app. Maar wie die op orde heeft, zal kunnen zien of Janssen en Timber weer terugkeren in de basis of dat de trainer weer kiest voor Van der Maarel en Van Overeem. Of een combinatie van beide. Timber is weer terug na een korte ziekte en Janssen heeft door de rust zich misschien weer wat fitter getoond op de trainingen. Verder zal er niet veel veranderen in het elftal. Van de Streek zou zijn opwachting kunnen maken, maar Ramselaar heeft op 10 veel indruk gemaakt. Mahi voor Boussaid zou nog een optie kunnen zijn, maar als je een fitte Mahi nog achter de hand hebt om in te brengen, geeft dat waarschijnlijk ook wel een lekker gevoel.

De wedstrijd begint morgen in de Galgenwaard om 21.00 uur en laten we hopen dat de dienstdoende scheidsrechter (Lindhout) wel alle spelregels kent en dat ook de VAR weet waar ie mee bezig is. Volgende week zondag speelt FC Utrecht de uitwedstrijd tegen Ajax.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Paes

Ter Avest – Van der Hoorn – Janssen – Warmerdam

Timber – Ramselaar – Maher

Sylla – Douvikas – Boussaid