post

NEC – FC Utrecht 0-3 (0-1)

FC Utrecht heeft in het Goffertstadion in Nijmegen drie punten gepakt. Een weergaloos doelpunt van Bart Ramselaar bracht de Utrechters vroeg op voorsprong, waarna in de tweede helft Tasos Douvikas en wederom Ramselaar de score uitbreidden tot 0-3.

Ramselaar wacht op de korte hoekschop, die in de achtste minuut van de wedstrijd genomen wordt. Adam Maher brengt de bal snel in het spel en trekt daarmee de Nijmeegse defensie uit elkaar. Othmane Boussaid bedient op zijn manier Ramselaar, die dan nog een paar seconde verwijderd is van een weergaloos doelpunt. Hij legt aan, haalt uit en schiet de bal snoeihard tegen de touwen achter Matthijs Branderhorst. FC Utrecht maakt het eerste uitdoelpunt van dit seizoen en wat is dat een lekkere!

Aanvallend begin NEC
De Nijmegenaren beginnen beter aan de wedstrijd dan de Utrechters. Het publiek schaart zich meteen achter de Gelderlanders en FC Utrecht heeft het in de openingsfase zwaar. Toch staat de defensie achterin prima zijn mannetje en is het vooral Mike van der Hoorn die in de lucht veel ballen uit de doelmond weghaalt. Aan de andere kant is het eerste beste afstandsschot raak, Ramselaar tekent voor de 0-1.

Lastige eerste helft
In het restant van het eerste bedrijf van de wedstrijd komen de Domstedelingen nog niet echt in het spel dat ze graag spelen. Toch komt het zelf niet tot nauwelijks in de problemen, al moet Van der Hoorn wel ingrijpen met een tackle in het strafschopgebied om de gelijkmaker te voorkomen. Een schot vanaf de rechterkant caramboleert vervolgens op de bovenkant van de lat, daar komt FC Utrecht met de schrik vrij.

Bevrijdende goal Douvikas
Met de magere 0-1 op het scorebord is het oppassen voor de Nijmeegse aanvalslinie, iedere keer weer. Toch staat het vanavond achterin als een huis en NEC weet het doel van Maarten Paes niet voldoende onder vuur te nemen. Aan de andere kant is Douvikas wel trefzeker nadat Van der Hoorn nog de lat heeft geraakt enkele minuten daarvoor. De Griek krijgt ruimte op de rand van het zestienmetergebied, haalt uit en schiet knap raak, de bevrijdende 0-2 is een feit.

Ramselaar beslist wedstrijd
NEC moet dan wel alles op alles zetten om überhaupt nog een punt uit het vuur te slepen in eigen stadion. Dat betekent simpelweg dat er meer ruimtes ontstaan voor FC Utrecht in de tegenaanval en van die ruimtes maakt de ploeg van René Hake goed gebruik. Edgar Barreto krijgt namens de thuisploeg nog de grootste kans, maar op zijn schot reageert doelman Paes alert. Niet veel later is Bart Ramselaar weg aan de linkerflank en hij tikt behendig met buitenkant rechts de bal langs Branderhorst. 0-3 voor FC Utrecht en de tweede van de avond voor Ramselaar! De eerste uitoverwinning van het seizoen is een feit. 

Zaterdag wacht PEC Zwolle
De competitiewedstrijden volgen elkaar in een rap tempo op. Aanstaande zaterdag 25 september neemt FC Utrecht het alweer thuis op tegen PEC Zwolle in de vierde thuiswedstrijd van het seizoen. De Zwollenaren treden vanavond (woensdag) nog thuis aan tegen Sparta Rotterdam. Net zoals vorige week tegen RKC Waalwijk wordt er zaterdag om 21.00 uur afgetrapt in Stadion Galgenwaard.

NEC – FC Utrecht 0-3 (0-1)
8. Bart Ramselaar, 1-0.
67. Tasos Douvikas, 2-0.
79. Bart Ramselaar, 3-0.

Gele kaarten: Mark van der Maarel (FC Utrecht).

Toeschouwers: 8.333.

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.

Opstelling NEC:
Matthijs Branderhorst; Ivan Marquez, Elayis Tavsan (73. Javier Vet), Edgar Barreto, Ali Akman (81. Ole Romeny), Jonathan Oktia, Mikkel Duelund (48. Magnus Mattsson), Souffian El Karouani, Lasse Schöne (73. Jordy Bruijn), Cas Odenthal, Bart van Rooij.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Hidde Ter Avest, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel (83. Willem Janssen), Django Warmerdam, Adam Maher, Joris van Overeem, Bart Ramselaar (84. Remco Balk), Moussa Sylla, Tasos Douvikas (77. Mimoun Mahi), Othmane Boussaid (69. Sander van de Streek)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “NEC – FC Utrecht 0-3 (0-1)

 1. Een goede en misschien geflatteerde overwinning. Maar de drie punten tellen!

  Negatief:
  – Sylla laat het weer niet zien (wat mij betreft mag Mahi tegen PEC starten)
  – Boussaid viel me voor rust tegen

  Positief:
  – Ramselaar: zeker als aanvallende middenvelder
  – Douvikas: een plaag voor iedere verdediger (heerlijk) en doelgericht

Comments are closed.