Voorbeschouwing NEC – FC Utrecht

Na de 2-2 tegen RKC Waalwijk overheerste vooral de teleurstelling. Want in de laatste seconde werd de 3-2 afgekeurd, en naar later bleek ook onterecht. Maar er zou ook teleurstelling moeten overheersen vanwege de zeer matige eerste helft. De wissels van Adam Maher en Willem Janssen in de rust zeiden genoeg. En ook over het de matige bediening van Douvikas. De spits die met zijn spel en energie wel overtuigde.

Of René Hake vasthoudt aan dezelfde speelwijze is de vraag. Dinsdag jl. was er een besloten training, en tijdens die training is er 11 tegen 11 gespeeld. Het lijkt ook logisch om de speelwijze aan te passen, want RKC speelde heel compact en was zeer effectief in de omschakeling. Daar had FC Utrecht in eerste instantie nauwelijks antwoord op. En NEC kan het, met behulp van het fanatieke publiek, FC Utrecht op deze wijze ook moeilijk maken. De start van de Nijmegenaren zal hen na de onverwachte promotie ook extra vleugels geven. Dus FC Utrecht us gewaarschuwd!

Quinten Timber is in Nijmegen weer inzetbaar, maar Simon Gustafson is met een blessure ‘enige tijd’ uitgeschakeld. De verwachting is dat Joris van Overeem weer verhuisd naar de bank en dat sander van de Streek in de basis start als vervanger van Gustafson. Alleen speelde Van de Streek tegen RKC zeer ongelukkig, en ook Bart Ramselaar zou op ’10’ kunnen starten. In dat geval zou Davy van den Berg op het middenveld een kans kunnen krijgen. Van den Berg laat zich in Jong FC Utrecht regelmatig gelden.

Voor Maarten Paes is het duel in Nijmegen een bijzondere, want hij komt uit de jeugdopleiding van NEC. En hij vertelde in een interview met Voetbal International dat zijn broer groot fan van NEC is. Aan de kant van NEC komen we Wilco van Schaik tegen. De algemeen directeur van de Nijmegenaren stond van 2011 tot 2017 aan het roer bij FC Utrecht.

Om 18:45 uur fluit scheidsrechter Marc Nagtegaal voor de afstrap van het duel, en wij verwachten de volgende opstelling:

Paes
Ter Avest – Van der Hoorn – Janssen – Warmerdam
Maher – Timber
Van de Streek
Sylla – Douvikas – Ramselaar