FC Twente – FC Utrecht 1-0 (0-0)

Voor het eerst dit seizoen heeft FC Utrecht in de Eredivisie aan het kortste eind getrokken. FC Twente was vanmiddag (zondag) in De Grolsch Veste met het kleinst mogelijke verschil de baas over de Utrechters. Robin Pröpper maakte in de blessuretijd de enige treffer van de partij: 1-0.

Speelminuut 78 is het, en daar is dan die ene kans, die ene mogelijkheid waarop FC Utrecht al de hele middag loert. Invaller Mimoun Mahi is degene die op het juiste moment op de juiste plaats staat, en daardoor met de bal aan zijn voet kan afstormen op Lars Unnerstall. De Duitse keeper van FC Twente wordt voor het eerst écht aan het werk gezet, en helaas voor de FC uit Utrecht en de 437 meegereisde supporters die in het gastenvak op dat moment even hun adem inhouden: de sluitpost staat zijn mannetje. Hij maakt de inzet van Mahi onklaar en daardoor blijft in De Grolsch Veste de 0-0 stand op het bord staan.

Poeier van Pröpper
Dik tien minuten later is het aan de andere kant van het veld wél raak. In de eerste minuut van een zes minuten durende blessuretijd schiet nota bene centrale verdediger Robin Pröpper van FC Twente de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied de verre kruising in. Doelman Maarten Paes, die in Overijssel al menig FC Twente-aanval hoogstpersoonlijk onklaar heeft gemaakt, moet in dit geval het antwoord schuldig blijven: 1-0 voor de Tukkers.

Ongeslagen reeks ten einde
In de pak ‘m beet driehonderd tellen die dan nog resteren probeert de equipe van Hoofdtrainer René Hake nog om een punt uit het Twentse vuur te slepen, maar ondanks verwoede pogingen van onder anderen de ingevallen Adrián Dalmau lukt dit niet. Daarmee komt een einde aan een ongeslagen reeks van negen Eredivisiewedstrijden; een serie die na een 1-2 thuisnederlaag tegen Feyenoord op 11 april van dit jaar is ingezet.

Douvikas schiet de bal op de lat
Scoren, dat lukt de Utrechters in Enschede deze middag dus niet. In de eerste helft is Tasos Douvikas er wel erg dichtbij. De aanvaller, die tijdens de afgelopen interlandperiode zijn eerste goal namens de nationale ploeg van Griekenland maakt, geeft met een venijnig schot vanuit de draai iedereen het nakijken, doelman Unnerstall incluis. De goalie heeft één geluk: de bal eindigt, snoeihard, op de deklat.  

Paes regelmatig aan de bak
Collega-doelman Paes moet een stuk vaker dan de Duitser-in-Enschedese-dienst in actie komen. De FC Utrecht-sluitpost weerhoudt met knappe reddingen onder anderen Michel Vlak, Michal Sadilek en Ricky van Wolfswinkel van het openen van de score, en bij een scrimmage in het slot van de partij is een katachtige save van Paes even bewonderenswaardig als broodnodig. Maar die ene poeier van Pröpper, die is ook Paes te machtig.

Volgende partij: RKC Waalwijk-thuis
Op zaterdag 18 september gaat voor FC Utrecht de Eredivisie verder. Die dag komt RKC Waalwijk op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar op zaterdag 25 september opnieuw wordt gespeeld. Dan is PEC Zwolle de tegenstander van het team van Hake, dat tussen die twee thuispartijen door ook nog een uitduel op de rol heeft staan. De Utrechters gaan op woensdag 22 september op bezoek bij NEC. Voor zowel de thuisduels met RKC Waalwijk en PEC Zwolle als de uitmatch tegen NEC is de kaartverkoop in volle gang. 

FC Twente – FC Utrecht 1-0 (0-0)
90+1. Robin Pröpper 1-0

Gele kaarten: Mees Hilgers, Michal Sadilek, Manfred Ugalde, Dimitris Limnios (FC Twente), Willem Janssen, Django Warmerdam, Moussa Sylla, Adam Maher (FC Utrecht).

Toeschouwers: 20.000.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Twente:
Lars Unnerstall; Giovanni Troupée, Robin Pröpper, Mees Hilgers, Michal Sadikek; Wout Brama (86. Casper Staring), Ramiz Zerrouki, Michel Vlap (66. Jesse Bosch); Dimitris Limnios (66. Virgil Misidjan), Ricky van Wolfswinkel (66. Manfred Ugalde), Daan Rots (90+7. Julio Pleguezuelo).

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber (57. Mimoun Mahi), Simon Gustafson; Moussa Sylla, Tasos Douvikas (75. Adrián Dalmau), Bart Ramselaar (75. Sander van de Streek)

Bron: fcutrecht
Foto: FCUPhoto

6 thoughts on “FC Twente – FC Utrecht 1-0 (0-0)

 1. Na 3 wedstrijdjes zag iedereen het wel zitten, terwijl de tegenstanders tot de degradatie kandidaten behoren aansluiting bij de top 3 zou geen probleem zijn. Nou na vanavond is wel duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is. Vrijwel geen enkele kans gecreëerd, het gemis van een creatieve middenvelder doet zich gelden, nauwelijks aanvoer naar voren, was niet te zien wie er 7 punten had en het iniatitief aan Twente gelaten, al met al voetjes weer op de grond en trainer langs de l ijjn graag wat meer emotie, komt nou niet verder dan een zak zand

 2. Ik wist niet dat Groningen, Feijenoord tot de degradatie kandidaten behoorde, Maar jou negativiteit zijn we eigenlijk al gewend. Nog nooit iets positiefs van jou gehoord. Ik vind het een goede trainer en zeg het als het niet goed is tegen de spelers. Hoeft niet als een idioot langs de lijn te lopen of springen.
  Maar volgens mij heb ik dit vorig jaar en dat jaar daarvoor, ook al gezegd, als jij Fc Utrecht zo slecht of de trainers zo slecht vind, waarom jij geen andere club uit kiest. Want dit negative help je niemand mee.

 3. Zure nederlaag in een wedstrijd die normaal gesproken met 0-0 was geëindigd. Bij de tegengoal had er wat mij betreft steviger ingegrepen mogen worden, dan maar een vrije trap tegen. Hopelijk een goede les voor de komende wedstrijden.

 4. Jammer fcu 14 maar valt ook niet mee om de realiteit onder ogen te moeten zien. Misschien moet je krant van vandaag even goed lezen dan kom je een aantal zaken tegen die ik ook aanhaal. En wie zijn we, spreek je ook al voor anderen. De oplossing is vrij simpel gewoon mijn reacties niet lezen als je toch al weet wat er staat. Gelukkig bepaal ik zelf wel van wie en wat ik supporter ben en blijf. Wens je een succesvol seizoen met veel voorspoed, waarbij je de realiteitszin niet uit het oog verliest

 5. Overigens heeft een deel van de Utrecht “supporters” zich weer eens schandalig misdragen in het uitvak afgelopen weekend. Je schaamt toch dood voor dat kutvolk.

 6. Zolang de club er niets aan kan/wil doen blijf je last van deze hersenloze gasten hebben. Melden bij politie tijdens wedstrijd of stadionverbod.
  Schandalig gedrag in de kleedkamer van die
  agressieve Elia, volkomen terecht weg ermee.
  Maar ook de reactie en manier waarop Hake Dalmau die al in de put zat na die rode kaart, de mantel uitveegde ging alle perken te buiten. Mag hopen dat Frans daar wel even iets van gezegd heeft, zou geen stap meer extra verzetten voor zo n trainer.

Comments are closed.