Voorbeschouwing FC Twente – FC Utrecht

Wat ben ik blij dat ik geen trainer van FC Utrecht ben. Want wie moet je morgen niet opstellen? Met die vraag zal René Hake wel worstelen. Want de ziekenboeg, op de echt langdurig geblesseerden Mamengi en St. Jago na, loopt leeg en dus heeft de trainer vele opties. En aangezien de ploeg tegen Feyenoord uitstekend voetbal liet zien, maar ook de tegen Feyenoord afwezigen in de voorbereiding goede dingen lieten zien, een luxe probleem voor onze coach. In de achterhoede is het wel duidelijk. Eerste keeper is Paes en verder zijn daar de zekerheidjes Ter Avest, Janssen, Van den Hoorn en Warmerdam. Voor de overige achterhoede spelers is het toch vooral te doen bij invalbeurten en wachten op schorsingen en/-of blessureleed.

Op het middenveld en in de aanval is het dringen geblazen. Al lijken Timber en Maher al onomstreden, voor de overigen is het iedere week waarschijnlijk weer spannend. Mahi, Balk en Van de Streek zijn weer terug na hun afwezigheid en zullen de zware concurrentie aan moeten gaan met de mannen die tegen Feyenoord een goede partij op de mat legden. De voor velen al afgeschreven Gustafson (geldt ook voor schrijver dezes), liet tegen Feyenoord weer eens zien waartoe hij in staat is. Niet alleen op voetbalgebied maar ook qua werklust en mentaliteit leek de Zweed herboren. Misschien wel de echte man of the match. Keuze te over dus op het middenveld.

Maar ook in de aanval is er weer keuze genoeg nu Mahi en Balk er weer bij zijn. Het wordt zelfs nog dringen wie er allemaal op de bank mag/kan zitten. Douvikas lijkt het pleit beslecht te hebben voor eerste spits, maar de jong Griek heeft een druk interlandprogramma achter de rug en ook nog de nodige reisuren achter de rug. Of hij fris genoeg is om aan de wedstrijd te beginnen, is de vraag. Het feit dat hij scoorde en een assist gaf, zal bij hem wel voor een goed gevoel zorgen waardoor de vermoeidheid misschien wat minder zal toeslaan.

Voordeel van al die moeilijke keuzes is natuurlijk wel dat er makkelijk gewisseld kan worden als de wedstrijd daarom vraagt en frisse benen komen te staan tegenover een vermoeide verdediging of aanval. Wat dat betreft is de verwachting en hoop de FC Utrecht supporters best al wel hoog, hoewel we gelukkig geen gekke dingen meer roepen die zorgen voor een te hoog verwachtingspatroon. Maar hoe mooi zou het zijn om morgenavond rond 18.15 uur op teletekstpagina te zien dat ons cluppie (eventjes) bovenaan staat? Maar de tegenstander van morgen is niet te onderschatten. De Tukkers staan er dan nog niet zo goed voor, maar hebben zeker geen slecht elftal bij elkaar geschraapt. Zo is oud FC Utrecht spits Ricky van Wolfswinkel uit Basel overgekomen om doelpunten te maken en werd ook Michel Vlap nog even van Anderlecht gehuurd. De 1-1 tegen Ajax liet al zien waar FC Twente toe in staat is, maar laten we het voordeel proberen te halen uit het feit dat een compleet nieuw team toch tijd nodig heeft om ingespeeld te raken. Morgen een uitgelezen kans om dat ingespeeld raken nog even uit te stellen.

De wedstrijd begint morgen om 16.30 in de Grolsch Veste en staat onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük. Volgende week zaterdag speelt FC Utrecht om 21.00 thuis in de eigen Galgenwaard tegen RKC Waalwijk.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Paes

Ter Avest – Van den Hoorn – Janssen – Warmerdam

Timber – Maher – Gustafson

Sylla – Douvikas – Ramselaar