post

De oefencampagne tot nu toe

FC Utrecht is deze oefencampagne op de Belgische toer. Er zijn tot op heden namelijk enkel oefenduels geweest tegen clubs uit België, en de uitslagen zijn:

FC Utrecht – KV Mechelen 7-2
Royal Antwerp FC – FC Utrecht 2-2
KAA Gent – FC Utrecht 0-3
RSC Anderlecht – FC Utrecht 1-1

Inmiddels is René Hake met 29 spelers op trainingskamp, en volgen oefenduels tegen Club Brugge, Beerschot en SV Zulte Waregem. De laatst geplande oefenwedstrijd is niet tegen een Belgische club, maar tegen Bayer 04 Leverkusen. Aangezien er meer dan 14 dagen tussen dat oefenduel en de eerste competitiewedstrijd (15 augustus tegen Sparta) zit, kan er nog worden gewijzigd in het programma.

Traditiegetrouw zijn er meerdere jeugdige spelers mee met het trainingskamp. Dit keer zijn de verdedigers Ruben Kluivert, Djevencio van der Kust en Joshua Mukeh de gelukkigen. Zij speelden nog geen van allen in een officieel duel van FC Utrecht één. Ook Christopher Mamengi, Sylian Mokono en Davy van den Berg zijn mee. Deze drie spelers kwamen al wel eens in actie tijdens een officieel duel van de selectie van René Hake, maar zijn zeker nog onervaren.

Mark van der Maarel en Urby Emanuelson ontbreken tijdens het trainingskamp om medische redenen, zo meldt FC Utrecht op de clubwebsite. Ook Eljero Elia is er niet bij, en voor zijn afwezigheid is er geen reden opgegeven. Duidelijk is wel dat René Hake al bij de eerste oefenwedstrijd heeft aangegeven ‘andere keuzes’ te hebben gemaakt. Het lijkt erop dat de rol van Elia is uitgespeeld.

De volgende spelers zijn mee op trainingskamp (bron: fcutrecht.nl):

Doelmannen
Fabian de Keijzer
Thijmen Nijhuis
Eric Oelschlägel
Maarten Paes

Verdedigers
Hidde ter Avest
Benaissa Benamar
Willem Janssen
Ruben Kluivert
Djevencio van der Kust
Christopher Mamengi
Sylian Mokono
Joshua Mukeh
Tommy St. Jago
Django Warmerdam
Arthur Zagre

Middenvelders
Davy van den Berg
Othmane Boussaid
Simon Gustafson
Adam Maher
Joris van Overeem
Bart Ramselaar
Sander van de Streek
Quinten Timber

Aanvallers
Remco Balk
Adrián Dalmau
Anastasios Douvikas
Gyrano Kerk
Mimoun Mahi
Moussa Sylla

Foto: FCUPhoto

7 thoughts on “De oefencampagne tot nu toe

  • Inderdaad, een prima resultaat. Het veldspel van Brugge vond ik beter, maar FC Utrecht ging vooral efficiënt met de kansen om. En dat was vorig seizoen vaak anders. Ik ben benieuwd, want er zit duidelijk vertrouwen in deze ploeg. Alleen is de selectie natuurlijk wel heel erg groot (zelfs zonder de jeugdspelers).

 1. Heb de 1-2 tegen Beerschot via YouTube kunnen volgen, en ook dat was zeker weer een prima resultaat. De top 3 van België aanvallen lijkt een serieuze kans….

 2. Fc Utrecht blijft goed uitslagen behalen. Nu was Volos aan de beurt. 6-2. . Volgende woensdag Leverkusen

 3. FC Utrecht – KV Mechelen 7-2
  Royal Antwerp FC – FC Utrecht 2-2
  KAA Gent – FC Utrecht 0-3
  RSC Anderlecht – FC Utrecht 1-1
  Brugge – Fc Utrecht 2-4
  Beerschot – Fc Utrecht 1-2
  Fc Utrecht Volos 6-2
  Bayer 04 Leverkusen – Fc Utrecht 1-5

Comments are closed.