Černý definitief naar FC Twente

FC Utrecht heeft aanvaller Václav Černý verkocht aan FC Twente. De 23-jarige Tsjech werd afgelopen seizoen door de Utrechters al aan de Tukkers verhuurd.

Černý kwam in de zomer van 2019 over naar FC Utrecht. In de Domstad speelde de Tsjech 16 wedstrijden in de hoofdmacht van de FC. Daarnaast kwam de flankspeler tot 3 duels in de Keuken Kampioen Divisie met Jong FC Utrecht. Afgelopen seizoen speelde Černý op huurbasis voor FC Twente. Hij droeg in 17 wedstrijden het shirt van de Tukkers en maakte in die periode bovendien zijn debuut in de nationale ploeg van Tsjechië. Vanwege een blessure moest Černý de laatste 18 Eredivisiewedstrijden van de jaargang aan zich voorbij laten gaan, nadat hij de eerste 16 namens ploeg uit Enschede allemaal had gespeeld.

“Václav heeft afgelopen seizoen na een goed eerste half jaar bij FC Twente een zware knieblessure opgelopen, waar hij momenteel van aan het revalideren is”, zegt Jordy Zuidam, Technisch Directeur van FC Utrecht. “FC Twente meldde zich bij ons met de interesse om Václav definitief over te nemen. Ook Václav gaf te kennen graag de overstap te maken, waardoor wij in gesprek zijn gegaan met FC Twente. We zijn tevreden met de oplossing die we hebben gevonden voor het eenjarige contract van Václav bij FC Utrecht. We wensen Václav veel succes met zijn revalidatie en in zijn verdere loopbaan!”

Bron: fcutrecht.nl