Emile Bergström weer verhuurd

Verdediger Emil Bergström wordt door FC Utrecht verhuurd aan Willem II. De 28-jarige international van Zweden sluit per direct aan bij de Tricolores, waarvoor hij tot en met het einde van seizoen 2021/2022 zal uitkomen.

In het seizoen 2019/2020 werd Bergström door FC Utrecht ook verhuurd, toen aan het Zwitserse FC Basel. De Zweed, die in de zomer van 2018 bij de FC uit de Domstad neerstreek, kwam in 27 officiële wedstrijden namens FC Utrecht in actie. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij IF Brommapojkarna en Djurgårdens IF, waar hij ook doorbrak in het betaalde voetbal. Na periodes bij het Russische Rubin Kazan en het Zwitserse Grasshopper Club Zürich ging hij bij FC Utrecht aan de slag.

“Het perspectief op een vaste basisplek in ons elftal was voor Emil te onzeker. Emil is de laatste jaren weinig aan spelen toegekomen, waardoor speeltijd bovenaan zijn wensenlijstje is komen staan. Hierover zijn we met elkaar in gesprek gegaan en hebben we gekeken naar een goede oplossing voor beide partijen”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Die hebben we gevonden in de vorm van een verhuur aan Willem II. We wensen hem alle succes bij Willem II en bedanken Emil voor zijn tomeloze inzet als voorbeeldprof.”

Bron: fcutrecht.nl