post

Eljero Elia opvallende afwezige

FC Utrecht heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met 7-2 gewonnen van KV Mechelen. En kende daarmee een vliegende start van de voorbereiding.

Misschien nog wel opvallender dan de uitslag was de afwezigheid van Eljero Elia. De vleugelaanvaller zat niet bij de 26-koppige wedstrijdselectie. En trainer René Hake was na afloop van het duel tegen VI duidelijk: ‘Nee, hij was niet geblesseerd. Hij is gewoon fit. Waarom hij niet speelt? Omdat we andere keuzes maken. Op die positie hebben we heel veel jongens lopen en ik heb voor deze jongens gekozen.’

Daarmee lijkt René Hake aan te geven dat Elia op dit moment niet in zijn plannen voorkomt. Vorig seizoen kwam Eljero Elia door meerdere redenen tot slechts 918 minuten, verdeeld over 23 duels in alle competities. Hij scoorde daarin twee maal en gaf één assist. Daarmee voldeed hij niet aan de verwachtingen.

Het contract van Eljero Elia loopt nog één seizoen door. Het is te voorbarig om te denken aan een vertrek van de linksbuiten. Volgens technisch directeur Jordy Zuidam is daar op dit moment ‘geen sprake’ van, aldus VI.

Foto: FCUphoto