Voorbeschouwing SC Heerenveen – FC Utrecht

Met een dubbel gevoel richten we ons op de wedstrijd van vanavond. Want een belangrijke wedstrijd werd deze week verloren. Ad van der Voort, de man van Op pad met Ad, FC Utrecht supporters in hart en nieren, overleed deze week. Na wat voorzichtig bemoedigende berichten was daar toch ineens de onheilstijding dat hij was overleden. Vanmiddag gaat Ad voor het laatst langs bij zijn geliefde Galgenwaard. Een immer vrolijke supporter is niet meer. R.I.P. Ad.

Het zou mooi zijn als de drie punten daarom vanavond mee terug gaan naar Utrecht. Dat de winst op Heerenveen wordt behaald voor Ad. Met een bijna voltallige selectie zijn de randvoorwaarden geschapen. Alleen Mahi is niet van de partij. De vraag is of we de aanvaller dit seizoen nog zien of dat hij zich gaat richten op zijn meniscusoperatie en het herstel, zodat hij bij de aanvang van het nieuwe seizoen weer helemaal fit is. Hij heeft in ieder geval dit seizoen wel al laten zien belangrijk te zijn voor de club.

Waar we vorige week nog de loftrompet bliezen voor een terugkeer van Bergström in de basis, moeten we helaas constateren dat de strijdlustige Zweed er niet al te best uitzag. Waar hij voor zijn blessure op weg leek naar een vaste basisplek, viel hij nu vooral op door onzekerheid en slechte voortzettingen. Nu was hij niet de enige, maar met de terugkeer van Janssen en Van der Maarel na hun schorsingen, zal hij genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Waarschijnlijk zal Hake kiezen voor Janssen en Maareltje waardoor ook St. Jago nog even in de wachtkamer plaats moet nemen. Zoals gezegd, een voltallige selectie, dus het zal zelfs dringen worden voor plekjes op de bank.

Voorin is de verwachting dat Bart Ramselaar weer zal worden opgesteld. Samen met Boussaid en de weer opgeleefde Gyrano Kerk moet hij zorgen voor het gevaar in en vooral achter de Frieze defensie. Dit zal dan ten koste gaan van Elia, die de laatste twee wedstrijden in de basis startte. De vleugelspeler is wel weer helemaal fit maar mist toch wel ritme om weer voor veel gevaar te zorgen. Maar hij is voorzichtig aan de beterende hand en met het oog op hopelijk nog twee extra wedstrijden na het seizoen, goed om weer een beroep op te kunnen doen.

Verder worden er geen verrassingen verwacht en zullen de vaste namen spelen. Op het middenveld laat Adam Maher zich steeds meer gelden en wordt hij steeds belangrijker voor het team. Eindelijk wordt de Maher zichtbaar die veel supporters graag wilden zien toen bekend werd dat hij voor FC Utrecht had getekend. Als FC Utrecht vanavond de drie punten binnenhaalt, en Ajax wint de klassieker, dan komt de vijfde plek nog in zicht. Maar dan zullen er daarna nog wel zes punten gehaald moeten worden in de laatste twee wedstrijden tegen Sparta (uit) en PSV (thuis). Ook nu weer geldt dat de wedstrijd tegen PSV zonder publiek gespeeld dient te worden. Er wordt nog wel gepoogd de play-off wedstrijden voor publiek te spelen maar gezien de tijdsdruk (binnen een week de halve finales en de finale) en het zwalkende beleid van de logge instanties (overheid en knvb) en toezeggingen die net zo makkelijk weer worden teruggedraaid, hebben wij daar in ieder geval weinig fiducie in.

De wedstrijd vanavond in Heerenveen begint om 18.45 uur en staat onder leiding van Van Boekel. Heerenveen heeft nog zicht op de play-offs, maar zal dan wel moeten winnen. Of de familie Veerman beschikbaar is, is nog de vraag. Henk (spits van beroep) zou weer bij de selectie zitten (waarschijnlijk dan wel op de bank), Joey (middenvelder) is nog niet volledig hersteld van de corona besmetting.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Oelschlägel

Ter Avest – Van der Maarel – Janssen – Warmerdam

Maher – Van de Streek – Van Overeem

Boussaid – Kerk – Ramselaar