post

sc Heerenveen – FC Utrecht 0-0 (0-0)

FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. In het regenachtige Friesland stond vanavond (zaterdag) na negentig minuten dezelfde score op het bord als op het moment van aftrappen: 0-0. 

Halverwege de tweede helft is het dat FC Utrecht het dichtst is bij een doelpunt in Friesland. Sander van de Streek draait dan knap weg van zijn tegenstander en schiet. Een venijnige poging wordt onschadelijk gemaakt door Erwin Mulder, die deze avond zijn honderdste Eredivisiewedstrijd keept namens sc Heerenveen. 

Van de Streek schiet de bal op de paal
De goalie bekroont die mijlpaal met een clean sheet, al heeft hij daar wel de hulp van het aluminium bij nodig. En die krijgt hij. In de slotfase van de eerste helft stuitert een door Van de Streek geschoten bal via de binnenkant van de paal terug het veld in. Dat moment doet zich voor in een fase van de wedstrijd waarin FC Utrecht wat meer grip krijgt op de partij en dan met name de vijfmansdefensie van de Friezen. In die fase, de pak ‘m beet laatste tien minuten van de eerste helft, zijn er ook schietkansen voor Gyrano Kerk en Adam Maher, maar hun pogingen worden in de kiem gesmoord.

Knappe save van Oelschlägel in slotfase
Aan de andere kant van het veld moet Eric Oelschlägel in het regenachtige Heerenveen ook enkele keren handelend optreden. Met name een save in de slotfase van de match springt in het oog. Na een voorzet van Lucas Woudenberg komt Mitchell van Bergen tot een hard, diagonaal schot en dat wordt door de Duitse goalie van de Domstedelingen gekeerd.

Friese muur niet geslecht
Dat de grootste kansen van de wedstrijd zich na de break voordoen, is geen toeval. Tien minuten na de rust besluiten de Friezen namelijk af te stappen van een laatste linie die uit vijf spelers bestaat, en te gaan spelen met vier achterhoedespelers. Vers bloed in de vorm van Henk Veerman en Joey Veerman geeft de thuisploeg meer schwung, en naarmate de Friezen meer uit hun schulp kruipen, ontstaan er ook meer ruimtes voor de Utrechters. Maar in het regenachtige Abe Lenstra Stadion lukt het de ploeg van Hoofdtrainer René Hake niet de sc Heerenveen-muur te slechten.

Nog twee competitieduels te gaan
Nog twee competitiewedstrijden heeft FC Utrecht voor de boeg, voordat de play-offs om Europees voetbal van start gaan. Aanstaande donderdag gaan de Domstedelingen op bezoek bij Sparta Rotterdam. En op zondag 16 mei, op de laatste speeldag van het reguliere seizoen, is PSV te gast in Stadion Galgenwaard. 

sc Heerenveen – FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaart: Benjamin Nygren (sc Heerenveen).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Opstelling sc Heerenveen:
Erwin Mulder; Sherel Floranus (56. Joey Veerman), Jan Paul van Hecke, Pawel Bochniewicz, Ibrahim Dresevic, Lucas Woudenberg; Lasse Schöne (81. Rami Hajal), Syb van Ottele; Tibor Halilovic (71. Benjamin Nygren), Siem de Jong (56. Henk Veerman), Mitchell van Bergen. 

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Mark van der Maarel, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Joris van Overeem (79. Justin Hoogma), Sander van de Streek; Othmane Boussaid (79. Odysseus Velanas), Gyrano Kerk, Eljero Elia (62. Adrián Dalmau)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “sc Heerenveen – FC Utrecht 0-0 (0-0)

  1. Volgens trainer en spelers had er gewoon 3 punten gehaald moeten worden tegen een laf Heerenveen dat niet speelde om te winnen maar om niet te verliezen. Zo lust ik er nog wel een paar, vergeten we voor het gemak maar even dat je de wedstrijd eigenlijk had kunnen of zelfs moeten verliezen, want bij die goal in de slotfase was helemaal niets aan de hand. Ondanks al die trainers langs de kant is er niet 1 in geslaagd om Kerk maar 5 %beter te maken. Technisch en tactisch nog steeds volstrekt onvoldoende terwijl hij toch al wat jaartjes meeloopt, maar alleen nog maar snel is. Zal wel vertrekken naar Engeland, 2e niveau daar is alleen snelheid voldoende. Zal mij benieuwen wie er nog meer vertrekken, komen ook nog spelers terug van de verhuur, er zijn al aankopen gedaan, dus spelers genoeg

  2. Dit soort wedstrijden, net als vorige week tegen Willem II, niet verliezen is wat mij betreft best okay. Uiteindelijk is mede daardoor plek 6 zeer realistisch. En daar had ik begin november echt geen rekening meer mee gehouden.

Comments are closed.