Voorbeschouwing FC Utrecht – Willem II

Het einde nadert. Na de overwinning bij Twente staat FC Utrecht nu op de zesde plek. Deze plek biedt garantie op een thuiswedstrijd in de halve finale van de play-offs. Zicht op plek vijf is er niet echt gezien de achterstand op Feyenoord en Vitesse, maar FC Groningen staat op de zevende plek slechts één punt achter op FC Utrecht. Dus een overwinning op de ploeg die dit seizoen van de KNVB wel Europa in mocht is meer dan welkom. De uitwedstrijd tegen Willem II was al een halve revanche op de beslissing vanuit Zeist, gezien de 0-6 overwinning. Vanavond staat het treffen in de Galgenwaard op het programma. Om 21.00 uur fluit scheidsrechter Manschot voor de start. De vraag is wel of het net zo makkelijk wordt als in Tilburg. Willem II toont de laatste weken enig herstel en onder Petrovic is er wat meer vuur in het elftal. Toch is het wisselvallig wat de Tilburgers laten zien en het is aan de mannen van Hake om ze verder in de problemen te duwen.

Helaas nog steeds zonder FC Utrecht supporters op de tribune. Het warrige beleid van het kabinet sluit naadloos aan op de stuurloze Zeister bende. De ene week wel, de andere week ineens niet meer. En wie weet volgende week weer wel. Het is om moedeloos van te worden. Maar goed, laten we ons focussen op de wedstrijd. Deze week twee spelers die hun contract verlengden. Keeper Oelschlägel en middenvelder Boussaid tekenden beiden bij. Gezien hun ontwikkelingen niet meer dan terecht. Uiteraard rijst dan de vraag over wie volgend seizoen eerste keeper wordt en hoe er wordt omgegaan met de talenten Paes en De Keijzer. Ook zij zullen minuten moeten maken om beter te worden en ervaring op te doen. Maar goed, dat is voor later zorg en vooral aan de trainer. De kritiek dat Oelschlägel niet zo goed kan meevoetballen is er, maar is het niet vooral de taak van de doelman om ballen tegen te houden? Misschien is het een idee om wat minder onnodig terug te spelen of bij uittrappen niet met twee man op de vijf meter lijn te gaan staan? Haalt sowieso wat onnodige druk op de achterhoede weg.

Die achterhoede moet het vanavond doen zonder Janssen en Van der Maarel. Zij liepen vorige week tegen hun vijfde gele kaart op en zijn dus voor 1 wedstrijd geschorst. Tommy St. Jago is weer hersteld en heeft er vorige week wat minuten op zitten bij Jong FC Utrecht (dat gisteren overigens knap met 0-4 won bij TOP Oss) en zal samen met onze krijger Bergström het centrum bemannen. Bergström viel vorige week al in tegen Twente en toonde zich gretig en onverzettelijk in de duels. Hopelijk kan hij daar vanavond een vervolg aan geven. Hoogma heeft een terugslag gekregen na zijn helft bij Jong FC Utrecht en is er net als Mahi niet bij. De aanvaller kampt met een meniscus die eigenlijk geopereerd moet worden, maar dat gebeurt pas na het seizoen. Tot die tijd wordt gekeken of hij per wedstrijd inzetbaar is. Vooral in de play-offs zou hij van grote waarde kunnen zijn.

Nu de verwachting is dat FC Utrecht vooral het spel zal moeten maken, is daar natuurlijk meteen weer de vraag of Dalmau opgesteld moet worden. Voorlopig denken wij dat Hake toch vooral vast zal houden aan zijn ‘basis’ waarbij nu wel de verwachting is dat de weer fitte Ramselaar wel een basisplek zal krijgen. Ten opzichte van vorige week zal dit dan ten koste gaan van Elia.

Na de wedstrijd tegen Willem II staan er voor FC Utrecht twee uitwedstrijden op het programma. Volgende week zaterdag gaat de reis naar Heerenveen en op Hemelvaarstdag staat de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma. De reguliere competitie wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen PSV.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Oelschlägel

Ter Averst – St. Jago – Bergström – Warmerdam

Maher – Van de Streek – Van Overeem

Ramselaar – Kerk – Boussaid