Verbeterd contract voor Othmane Boussaid

Het contract van aanvaller Othmane Boussaid is opengebroken en verlengd. Dat houdt in dat de 21-jarige jeugdinternational van België nu tot medio 2024 is verbonden aan FC Utrecht.

Boussaid speelde jeugdinterlands voor België Onder 17, Onder 18, Onder 19 en Onder 21. De aanvaller kwam in de zomer van 2018 over van K. Lierse SK en maakte op 26 augustus 2018 zijn Eredivisiedebuut namens FC Utrecht, dat hem in het seizoen 2019/2020 verhuurde aan NAC Breda. De in Kortrijk geboren voorhoedespeler speelde inmiddels met FC Utrecht 39 partijen in de Eredivisie, 1 duel in de TOTO KNVB Beker en 2 wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal. Met Jong FC Utrecht (9 maal) en NAC Breda (22 optredens) kwam hij bovendien tot 31 partijen in de Keuken Kampioen Divisie.

“Ik ben heel blij dat ik tot 2024 een FC Utrecht-speler ben”, aldus Othmane Boussaid, nadat hij net zijn handtekening heeft gezet onder zijn nieuwe contract. “De club heeft enorm veel vertrouwen in me. Ik moest deze kans (op een nieuw contract, red.) grijpen en dat heb ik gedaan. Er waren wel Belgische clubs geïnteresseerd, maar ik kan hier het maximale uit mezelf halen, hier in Nederland. Hoe we nu spelen, dat past echt bij mij. Vandaar dat ik langer bij FC Utrecht wil blijven.”

Bron: fcutrecht.nl