Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord

Vijf uitwedstrijden op rij gewonnen. Een mooi record. Maar hoe mooi zou het zijn als er nog minimaal ééntje bij komt? Maar goed, eerst weer thuis in de Galgenwaard. Anders dan het zeer zwakke ADO Den Haag krijgt FC Utrecht nu een tegenstander die een mooie graadmeter is om te zien waar de ploeg van Hake nu werkelijk staat met het oog op de naderende play-offs. Want nummer vijf van de competitie, Feyenoord, komt op bezoek. Dit is ook een mogelijke tegenstander als FC Utrecht de play-offs gaat spelen. Het is inmiddels zeker dat de 8ste plek recht geeft op het toetje om een plek in de nieuwe Conference League.

Beide ploegen hebben de nodige personele problemen. Onze focus ligt uiteraard op FC Utrecht waar Mahi en Ramselaar niet kunnen spelen nadat ze vorige week uitvielen in Den Haag. Een flinke aderlating omdat dit toch twee vaste basisspelers zijn die ook nog belangrijk zijn. Maar goed, er is een brede selectie, dus dit zou toch op te vangen moeten zijn. Verder zijn St. Jago en Hoogma nog niet beschikbaar en was Benamar vrijdag afwezig wegens privéomstandigheden, maar van hem wordt verwacht dat hij wel bij de selectie zit. Waar hij vorige week in de basis mocht starten, zou het nu zomaar kunnen zijn dat Bergström zijn opwachting maakt. Benamar maakte vorige week een niet al te solide indruk al valt dat de speler misschien niet te verwijten. Doordat Jong FC Utrecht in de KKD speelt, mogen daar alleen maar spelers van onder de 23 worden opgesteld. Spelers als Benamar, maar ook Bergström, van der Maarel etc. hebben daardoor moeite om wedstrijdritme op te blijven doen. Door doordeweeks af en toe een oefenwedstrijd te spelen, probeert men deze spelers toch nog wedstrijden te geven, maar ideaal is het natuurlijk niet.

Op het middenveld dus geen Ramselaar maar Van de Streek zal ongetwijfeld zijn vervanger zijn. In de voorhoede is het wat meer afwachten voor welke keuze Hake gaat. Want daar zijn natuurlijk wel wat alternatieven te vinden. Zo is Elia fit, kan Dalmau spelen en krijgt Sylla regelmatig een invalbeurt. Of de eerste twee al 90 minuten aan kunnen, is echter wel de vraag. Bovendien zal ook meegewogen worden hoe de tegenstander speelt. De wedstrijd begint zondag al om 12.15 uur. Scheidsrechter van dienst is Makkelie. Volgend weekend is er geen competitievoetbal wegens de bekerfinale. Op donderdag 22 april speelt FC Utrecht de inhaalwedstrijd bij en tegen Ajax.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Oelschlägel

Ter Avest – Bergström – Janssen – Warmerdam

Maher – Van de Streek – Van Overeem

Sylla – Kerk – Boussaid