post

RKC Waalwijk – FC Utrecht 1-2 (0-1)

FC Utrecht verslaat RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion dankzij een winnende goal in de 97ste minuut: 1-2.

Op het nippertje is FC Utrecht als winnaar uit de strijd gekomen in het duel met RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion was Sander van de Streek vanavond (zaterdag) de matchwinner, door in de 97ste minuut een strafschop te benutten: 1-2.

Zesennegentig minuten en tien seconden zijn er in het Mandemakers Stadion in Waalwijk gespeeld op het moment dat de winnende treffer een feit is. De maker ervan? Sander van de Streek. In een ijzig koud Waalwijk blijft hij koel vanaf de strafschopstip en verzilvert hij een penalty die is gegeven nadat RKC’er Ahmed Touba een overtreding heeft begaan op Gyrano Kerk. De achtste treffer van dit seizoen van Van de Streek betekent de 1-2 aan de Akkerlaan in Waalwijk, en het doelpunt is dus in feite twee punten waard. Op het nippertje trekt FC Utrecht de wedstrijd naar zich toe.

Een goal en twee keer de paal
Dat het zo spannend zal worden, dat zal menigeen halverwege niet vermoeden. In de eerste helft deelt FC Utrecht de lakens uit in Noord-Brabant. Dat het halverwege de match ‘slechts’ 0-1 voor de Domstedelingen staat, heeft onder meer te maken met puik keeperswerk van de Waalwijkse goalie Kostas Lamprou, die in twee van de drie gevallen dat hij geklopt is wordt gered door het aluminium. Dat weerhoudt Adam Maher van het scoren van een goal en voorkomt dat Bart Ramselaar mag juichen in het Mandemakers Stadion.

Mahi opent de score
Wie dat wel mag doen, is Mimoun Mahi. De aanvaller van FC Utrecht komt na balverlies van RKC Waalwijk-rechtsback Said Bakari in balbezit en snelt alleen af op sluitpost Lamprou. Het onderonsje tussen de jeugdinternational uit Griekenland en de international uit Marokko wordt in het voordeel van laatstgenoemde beslist. Hij schiet raak: RKC Waalwijk 0, FC Utrecht 1.

Gelijkmaker valt snel na rust
In de tweede helft neemt RKC Waalwijk direct het initiatief en wordt de FC uit de Domstad teruggedrukt op de eigen helft. Voor de Brabanders komen er de nodige kansen en al snel levert dat de gelijkmaker op. Een rake kopbal van Richard van der Venne betekent de 1-1.

Van de Streek beslist de partij
In het laatste kwartier van de match, met aan Utrechtse zijde onder anderen de verse krachten Othmane Boussaid en Jeredy Hilterman in de ploeg, trekt FC Utrecht langzaam maar zeker het initiatief weer naar zich toe. Een winnaar lijkt er in Waalwijk niet meer te komen, tot de bal ver in blessuretijd op de stip gaat en Van de Streek toeslaat.

Volgende partij: Vitesse-thuis
FC Utrecht kruist op zondag 14 maart de degens met Vitesse. Het duel met de Arnhemmers begint die dag in Stadion Galgenwaard om 14.30 uur. Zes dagen later staat dan nog een uitduel met Fortuna Sittard op de rol, voordat de competitie even wordt onderbroken vanwege interlands. 

RKC Waalwijk – FC Utrecht 1-2 (0-1)
12 Mimoun Mahi 0-1
53 Richard van der Venne 1-1
90+7 Sander van de Streek (strafschop) 1-2

Gele kaarten: Thijs Oosting, Vurnon Anita (RKC Waalwijk), Willem Janssen (FC Utrecht).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling RKC Waalwijk:
Kostas Lamprou; Said Bakari, Melle Meulensteen, Ahmed Touba, Paul Quasten; Vurnon Anita, Anas Tahiri (77. Ayman Azhli), Richard van der Venne (90+2. Hans Mulder); Lennerd Daneels, Thijs Oosting (77. Finn Stokkers), Ola John (68. Sylla Sow).

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Tommy St. Jago, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Joris van Overeem, Adam Maher (77. Othmane Boussaid), Sander van de Streek; Mimoun Mahi (77. Jeredy Hilterman), Gyrano Kerk, Bart Ramselaar

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

6 thoughts on “RKC Waalwijk – FC Utrecht 1-2 (0-1)

  1. Kennelijk was vorige week geen wake up call. De tweede helft werd veel te slap begonnen. 2 man staan te kijken hoe er een voorzet gegeven wordt waaruit de 1-1 valt. De penalty in blessuretijd was beschamend. Meer dan een gelijkspel verdiende dit slappe FC Utrecht niet.

  2. Soms zit het mee, soms nog meer. De drie punten en de eerste helft zijn okay, het verval in de tweede helft is meer dan een verbeterpunt. Wat te veel afhankelijk worden van ‘meezitten’ is vragen om moeilijkheden.

  3. Eigenlijk is er bij het merendeel van de wedstrijden sprake van een repeterende breuk. Pakt met alle geluk van de wereld alsnog de 3 punten. I.p.v. het snel vergeten van deze wedstrijd moet het team en de trainers hier weer van leren, maar dat is, als je naar deze wanvertoning, zeker in de 2e helft kijkt, tegen dovemansoren.

  4. 2 weken achter elkaar heeft Utrecht tegenstanders gehad die alles uit hun beperkte mogelijkheden halen, helaas voor RKC werden zij daar niet voor beloond. Ik begrijp helemaal niets van dit FC Utrecht dit seizoen. Zo spelend heeft Utrecht niets in de play-offs laat staan Europa te zoeken.

    • Dat zegt wat mij betreft meer over het wangedrocht ‘play offs’. Want de winnaar haalt al sinds mensenheugenis geen groepsfase in Europa meer. En als ik naar de wisselvalligheid van bijvoorbeeld Vitesse en Feyenoord kijk, dan vrees ik geen ander scenario komend seizoen. Maar daar zit wel de kans: zorg voor meer stabiliteit, het gaat in Nederland in ieder geval wat opleveren. Met Ten Hag leek de stap die kant op te worden gezet, maar vooral de onbegrijpelijke keuze voor Van den Brom heeft veel schade aangericht.

  5. Heb het me hier al eerder afgevraagd maar welke aparte status heeft ons renpaard Kerk eigenlijk. Als er iemand is die al maanden ver onder de maat presteert is het Kerk wel. Speler Hilterman heeft volkomen terecht zich het e.e.a. al afgevraagd en er zijn meer spelers die daar niet over te spreken zijn. Misschien schudt het Kerk ook wakker als de trainer laat zien dat er niemand een vaste plek heeft, als hij het lef tenminste heeft

Comments are closed.