post

FC Utrecht – FC Emmen 0-1 (0-1)

C Utrecht heeft vanmiddag (zaterdag) een nederlaag geleden op eigen veld. In Stadion Galgenwaard ging hekkensluiter FC Emmen er door een vroege goal van Sergio Peña met de punten vandoor: 0-1. 

Hij hangt in het derde kwart van de wedstrijd alleszins in de lucht: de gelijkmaker. FC Utrecht voert de druk op het doel van FC Emmen danig op. Gyrano Kerk en de ingevallen Moussa Sylla zijn het dichtst bij een treffer. Kerk’s inzet wordt gekeerd door FC Emmen-sluitpost Michael Verrips, die in de nastoot hulp van het aluminium krijgt: Sylla werkt de bal tegen de paal.

Emmense voorsprong
Zo blijft in die fase van de partij de nul aan de Utrechtse kant van de score op het bord staan. Dat getal is aan de Emmense zijde al snel vervangen door een één. Nadat een schot van Luka Adzic nog wordt gekeerd, schiet in de rebound Sergio Peña gedecideerd raak, nog voordat er een kwartier speeltijd is verstreken in Utrecht: 0-1. 

Reflexen van Oelschlägel
In een fase van de wedstrijd waarin FC Utrecht moeite heeft met het spel van de Emmenaren is het keeper Eric Oelschlägel die er met enkele katachtige reflexen voor zorgt dat de marge niet verder wordt opgekrikt. De Duitse goalie maakt inzetten van Miguel Araujo en Adzic onschadelijk.

Verse krachten
Daardoor blijft de Drentse ploeg dus binnen bereik van de Domstedelingen en die krijgen met name in het derde kwart op hun beurt ook diverse kansen om tot scoren te komen. Maar soms staat het vizier niet helemaal op scherp en in andere gevallen is Verrips een sta-in-de-weg. Ook het in het slotkwartier van de match inbrengen van de verse krachten van Mark van der Maarel, Urby Emanuelson en Emil Bergström resulteert niet in die felbegeerde treffers.

Volgende opdracht: RKC Waalwijk-uit
De volgende wedstrijd voor FC Utrecht? Die is op zaterdag 6 maart. Dan is in het Mandemakers Stadion in Noord-Brabant RKC Waalwijk de tegenstander van de Domstedelingen. Het duel in Waalwijk begint om 21.00 uur.

FC Utrecht – FC Emmen 0-1 (0-1)
14. Sergio Peña 0-1

Gele kaarten: Othmane Boussaid, Adam Maher, Sander van de Streek, Mark van der Maarel, Gyrano Kerk (FC Utrecht), Kerim Frei, Michael de Leeuw, Miguel Araujo, Keziah Veendorp (FC Emmen).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Christiaan Bax.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (76. Mark van der Maarel), Tommy St. Jago, Willem Janssen (76. Urby Emanuelson), Django Warmerdam; Adam Maher (81. Emil Bergström), Othmane Boussaid (46. Moussa Sylla), Joris van Overeem (46. Mimoun Mahi), Bart Ramselaar; Sander van de Streek, Gyrano Kerk.

Opstelling FC Emmen:
Michael Verrips; Glenn Bijl, Miguel Araujo, Nick Bakker, Caner Cavlan (90+1. Keziah Veendorp); Hilal Ben Moussa, Jari Vlak, Sergio Peña (84. Paul Gladon); Kerim Frei, Michael de Leeuw, Luka Adzic (76. Nikolai Laursen)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

8 thoughts on “FC Utrecht – FC Emmen 0-1 (0-1)

  1. Belachelijke wanprestatie van FC Utrecht, petje af voor Emmen. Die club heeft beter begrepen wat er nodig is om degradatie voetbal te spelen dan Willem 2.

  2. Hier gelden geen excuses voor. Spelers en staf mogen de hand diep in eigen boezem steken. Belabberd, lager dan ondergrens, neem aub niet de moeite om het te verklaren, wanprestatie en voorlopig maar even heel gauw de mond houden .schaamteloos. En dan moet je net in he t AD een interview met Kerk hebben gelezen

  3. Het is inderdaad volstrekt bezopen wat er vanmiddag op de mat werd gelegd. Maar goed, niet voor het eerst heeft Utrecht een club in nood weer wat zelfvertrouwen gegeven…

  4. Het heeft even geduurd maar Utrecht heeft zijn sociale kant weer laten zien tenslotte komen ze ook helemaal uit Emmen. Zo moeilijk is het niet als het voetballend niet lukt moet je het gewoon simpel houden en iedere bal de 16 in pompen en niet alles zo berekenend willen doen. Grote tegenvaller is voor mij ook dat de trainer als een lantaarnpaal langs de lijn blijft bewegen, als hij al beweegt. Ook de trainer moet beleving en emotie tonen maar niets van dit alles. Daarnaast hadden de routiniers de zaak op de rails moeten zetten zowel fysiek als mentaal, maar tegenwoordig schijn je spelers zeker verbaal niet fors te mogen aanpakken want dat past niet meer in deze tijd, wat een gelul zeg. Zou eens aan het echte Utrechtse middenveld moeten vragen hoe Wouters en du Chatenier dat oplosten

  5. Hemeltergend slecht: geen inzet, geen snelheid, geen fatsoenlijke aanval, geen bal kunnen aannemen, ballen zomaar over de zijlijn spelen. Typisch Utrecht. Na een goede wedstrijd denken dat ze het op halve kracht kunnen doen. Beschamend was het.

  6. Onvoorstelbaar, de wisselvalligheid. Tegen VVV was het veldspel matig, maar uiteindelijk voldoende voor drie punten. Een week erna werd Willem II van de mat geblazen, en weer een week daarna was het tegen Emmen dramatisch. Want wat mij betreft een verdiende nederlaag.
    En om structureel beter te presteren, moet dat er steeds meer uit. Zie clubs als AZ en Feyenoord. Ook geen toonbeeld van stabiliteit, maar uiteindelijk op de beslissende momenten in staat het net iets beter te doen dan FC Utrecht. En daarmee structureel hoger eindigen. Ik heb het idee dat het spelen op een resultaat inmiddels beter gaat dan in de periode onder frivool Van den Brom, maar dat is niet genoeg. De weg naar de play offs is nog lang, en de afhankelijkheid van andere clubs is te groot.

  7. Het gaat mij er hoofdzakelijk om dat spelers moeten kunnen accepteren dat ze elkaar in het veld corrigeren en zo n speler niet direct op zijn pik getrapt moet zijn als dat gebeurd. Als ik bv. Kerk weleens zie reageren denk van ga eens wat aan je baltechniek doen, of kijk eens om je heen als je bal aan de voet hebt ipv hoofd naar beneden en rennen maar. Is trouwens ook een verwijt aan de trainersstaf die daar niks aan doet, spelers beter maken

Comments are closed.