Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Emmen

Een eclatante 0-6 overwinning in Tilburg en twee contractverlengingen deze week (Van der Maarel en Janssen), het kan niet op. Morgen het treffen tegen de nummer laatst van de eredivisie, FC Emmen. FC Utrecht ligt nog op koers voor wat we twee wedstrijden geleden al aangaven, vier wedstrijden op rij die eigenlijk gewonnen moeten worden om mee te doen om de plekken die er toe doen aan het einde van het seizoen. De eerste twee zijn in ieder geval gewonnen. Het gevaar ligt dan wel altijd op de loer dat er ineens een kink in de kabel komt. Toch biedt het spel van de laatste wedstrijden wel goede hoop. Zo te zien heeft Hake de boel op orde, straalt de speelvreugde van het spel en wordt er zelfs uitbundig gejuicht bij de 0-6 (hoewel dat natuurlijk wel een juweeltje was van onze cultheld Van der Maarel). De term ‘sociale dienst voetbal’ werd in Tilburg in ieder geval niet gebezigd en gezien het fanatisme van de trainer wordt er gewaakt voor onderschatting.

Van het blessurefront weinig nieuws. Hoogma, Dalmau, Balk en Gustafson nog steeds in de lappenmand, Bergström en Elia op de weg terug maar nog niet bij de wedstrijdselectie. Van de week was er wel de rentree van Van den Berg bij Jong FC Utrecht. Voor Hake na vorige week natuurlijk geen reden om te wisselen, sterker nog, de trainer gaf voor de camera van RTV Utrecht al prijs dat hij met dezelfde elf gaat starten. Dat betekent dus weer een plek in de spits voor Kerk. Met Ramselaar en Boussaid als companen en Van de Streek ongetwijfeld weer heel veel bijsluitend in de spits waardoor er tegenwoordig genoeg mensen in de vijandelijke zestien opduiken.

Op het middenveld en achterin dus ook geen wijzigingen. Laatste aankoop Ter Avest blijkt een echte aanwinst te zijn voor het team en als Warmerdam ook wat gelukkiger wordt in zijn laatste voortzetting, dan zijn de backs niet alleen verdedigers maar ook waardevolle aanvallers. Scheidsrechter Bax zal morgen om 16.30 uur fluiten voor de aftrap van de wedstrijd in de Galgenwaard. FC Emmen wist vorige week zijn eerste winstpartij te boeken in deze competitie, wat meteen het ontslag inluidde van Stegeman, die daardoor zijn laatste wedstrijd coachte voor PEC Zwolle. Na het treffen met FC Emmen moet FC Utrecht volgende week op bezoek bij Fortuna Sittard. De Fortunezen zijn onder leiding van het Utrechtse duo Ultee – Alflen aan een opmerkelijke reeks bezig en staan nu zelfs in het linkerrijtje. Van onderschatting mag ook dan geen sprake zijn.

Opstelling FC Utrecht:

Oelschlägel

Ter Avest – St. Jago – Janssen – Warmerdam

Maher – Van de Streek – Van Overeem

Ramselaar – Kerk – Boussaid