Voorbeschouwing Willem II – FC Utrecht

Vorige week schreven we dat de komende vier wedstrijden gewonnen dienden te worden om goed uitzicht te houden op de play-offs. De eerste wedstrijd is inmiddels omgezet in een goed resultaat. De 3-1 tegen VVV Venlo was een goede start. Vanavond volgt een uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II. Nadat de Tilburgers vorig jaar een Europa League ticket in de schoot kregen geworpen van de KNVB, speelt de ploeg nu echter onderin de eredivisie en dient er alles aan gedaan te worden om degradatie te ontlopen. Het ene seizoen is het andere blijkbaar niet. Maar juist nu dient er door FC Utrecht scherp aan de aftrap gestaan te worden. Ploegen in degradatiestrijd hebben vaak de messen geslepen om puntjes te sprokkelen. Belangrijk dus dat de mannen van Hake vanaf het begin wakker zijn en met de juiste mentaliteit het veld in gaan.

Dit zal zijn zonder Hoogma, Balk en Dalmau. Zij zijn de nieuwe geblesseerden, die aansluiten bij Elia, Van den Berg, Gustafson en Bergström. De laatste vier zijn wel goed op de weg terug waarbij Bergström al weer volledig is aangesloten, maar waarschijnlijk nog niet bij de selectie zit. Mahi is wel inzetbaar, maar gaf aan hopelijk 45 minuten te kunnen spelen. Misschien wel het beste om meteen met hem te starten, want zijn vrouw staat op het punt van bevallen en hij wil daar wel bij zijn. Zou zonde zijn om zijn kwaliteiten niet te gebruiken en in de rust door te krijgen dat de bevalling aan de gang is en hij hals over kop vertrekt uit Tilburg.

De grote vraag is natuurlijk ook of Hake het elftal wijzigt ten opzichte van vorige week. Natuurlijk noodgedwongen vanwege de blessure van Dalmau, maar krijgen Sylla, Ramselaar en Mahi na hun uitstekende invalbeurt ook de beloning van het starten? Kiest hij net als na de invalbeurt voor een middenveld met Van der Streek en Maher als controleurs en Ramselaar op 10? In een interview met FC Utrecht.nl liet hij niet het achterste van zijn tong zien en roemde ook de elf die startten.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dieperink. Volgende week zaterdag speelt FC Utrecht weer in de Galgenwaard. Om 16.30 uur wordt dan de strijd aangebonden met de nummer laatst, FC Emmen.

Vermoedelijke opstelling:

Oelschlägel

Ter Avest – St. Jago – Janssen – Warmerdam

Maher – Van de Streek – Van Overeem

Ramselaar – Kerk – Boussaid