Voorbeschouwing AZ – FC Utrecht

De wedstrijden volgen elkaar in snel tempo op. Vanavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. In het altijd winderige Alkmaar wacht AZ als tegenstander. Onder leiding van scheidsrechter Higler wordt er al om 18.45 uur afgetrapt. Gezien het spel van AZ tegen Feyenoord voorwaar geen makkelijke opgave. Zeker niet met de wedstrijd tegen Sparta in het achterhoofd. Al zal het tegen de Alkmaarders wel een ander soort wedstrijd worden. Want de ploeg van Jansen zal toch vooral zelf het spel willen maken, waar FC Utrecht dan weer van zou kunnen profiteren.

Toch zal er wel een schepje bovenop moeten ten opzichte van zondag. Waar Maher tegen Heracles een duidelijke verbetering liet zien in vergelijking met eerdere wedstrijden, was zondag toch weer het postbode-voetbal zichtbaar. In het AD wordt de verwachting uitgesproken dat er misschien toch nog wel wat verandering in de opstelling kan plaatsvinden, ook vanwege het drukke speelschema. Optie zou natuurlijk kunnen zijn om Ramselaar te bevrijden van de linkervleugel en op het middenveld te posteren in plaats van Maher. Van Overeem en Van de Streek zouden dan meer controlerend kunnen spelen, en met het loopvermogen van Van de Streek zou hij ook, indien mogelijk, bij kunnen sluiten in de zestien. Dat zou dan weer ruimte maken voor Mahi zodat de voorste linie bestaat uit drie man.

Het zou daarbij wel fijn zijn als Kerk een vervolg kan geven aan zijn spel tegen Heracles Almelo. De buitenspeler blijft maar worstelen met zijn vorm, maar blijft proberen om daar verbetering in te krijgen. De wissel van afgelopen zondag was natuurlijk een logisch gevolg van de mindere periode, maar als hij het weer op zijn heupen krijgt, is hij uitermate belangrijk voor de ploeg. Na het vertrek van Arzani is Remco Balk een mogelijke stand-in. Een andere optie is natuurlijk om te spelen met een versterkt middenveld en twee spitsen. Al eerder werd er hiervoor gekozen in wedstrijden tegen de topploegen. Wie weet is er in die opstelling dan wel ruimte voor de matchwinner van de wedstrijd tegen Sparta, Boussaid. De middenvelder brengt wel altijd dynamiek met zijn spel.

Achterin heeft Hake aangegeven Oelschlägel te laten staan ondanks dat Maarten Paes weer zijn minuten heeft gemaakt in Jong FC Utrecht. Een keuze om iets voor te zeggen. Om nu weer een keeperswissel door te voeren, is niet echt wenselijk. Zeker gezien het optreden van de Duitser is er geen reden om hem te vervangen. Voor de laatste linie is het wel fijn om vastigheid te krijgen. Voor Paes uiteraard wel zuur, nu hij voor de tweede keer op de bank moet plaatsnemen. Maar hij zal ongetwijfeld weer de onbetwiste nummer 1 gaan worden. Verder ontbreken Gustafson, Bergström en Elia wegens blessures. Arzani en Lonwijk hebben de club inmiddels verlaten, waarbij Lonwijk op huurbasis is vertrokken (met optie tot koop).

Komende zaterdag speelt FC Utrecht weer. Dan is in de Galgenwaard PEC Zwolle de tegenstander. Ook deze wedstrijd begint om 18.45 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Oelschlägel

Ter Avest – St. Jago – Janssen – Warmerdam

Maher – Van Overeem – Van de Streek

Kerk – Dalmau – Ramselaar