FC Utrecht – Sparta Rotterdam 1-0 (0-0)

Voor de negende keer op rij heeft FC Utrecht in de Eredivisie een onderonsje met Sparta Rotterdam gewonnen. De ploeg van Hoofdtrainer René Hake had vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard aan één doelpunt genoeg om de volle buit te pakken. Othmane Boussaid schoot vlak voor tijd met scherp: 1-0.

Het is druk in en rondom het zestienmetergebied van Sparta Rotterdam, vlak voor tijd in een Eredivisiepartij tussen FC Utrecht en de Spangenaren, waarin op dat moment nog niet is gescoord. Othmane Boussaid, twintig minuten eerder in het veld gekomen, heeft de bal. De Belg zoekt naar ruimte voor een schot. Met rechts? Nee, toch nog een kapbeweging. Zodat de bal precies goed ligt voor een knal met links. En die poeier, die komt er. En hoe! De bal zeilt de verre kruising in, buiten het bereik van Maduka Okoye. FC Utrecht 1, Sparta Rotterdam 0. 

Kansen voor Utrechters
FC Utrecht beloont zichzelf daardoor uiteindelijk toch nog voor een wedstrijd waarin de Domstedelingen behoorlijk wat grote kansen krijgen – een stuk meer ook dan de Rotterdammers. Al na veertig seconden is er een dot van een mogelijkheid voor Bart Ramselaar, wiens schot door Okoye wordt gekeerd. En ook Joris van Overeem krijgt een dijk van een kans op de openingstreffer, maar hij schiet vrij voor de doelman van de Spartanen de bal over het doel.

Rustige middag voor Oelschlägel
Ook voor aanvoerder Willem Janssen (kopbal, geblokt), verdediger Django Warmerdam (schot, gekraakt), spits Adrián Dalmau (schot, naast) komen er kansen, terwijl aan de andere kant van het veld evenals een week eerder als Heracles Almelo in Stadion Galgenwaard te gast is, FC Utrecht-goalie Eric Oelschlägel zelden op de proef wordt gesteld.

Balk maakt FC Utrecht-debuut
Voor de derde wedstrijd op rij is er een debutant bij FC Utrecht. Maakt tegen Vitesse verdediger Benaissa Benamar zijn eerste speelminuten in het shirt van de Domstedelingen en geldt dat voor Hidde ter Avest in de match tegen Heracles Almelo; tegen Sparta Rotterdam schrijft Remco Balk zijn eerste optreden bij namens FC Utrecht. De aanvaller komt tien minuten voor tijd in het veld als vervanger van Bart Ramselaar.

AZ-uit, PEC Zwolle-thuis
Woensdag al staat voor FC Utrecht de volgende partij op de rol. Dan gaan de Utrechters op bezoek bij AZ in Alkmaar. De volgende thuiswedstrijd van de FC is op zaterdag 30 januari. Dan treedt het team van Hake in Stadion Galgenwaard aan tegen PEC Zwolle. Beide partijen beginnen om 18.45 uur.

FC Utrecht – Sparta Rotterdam 1-0 (0-0)
88. Othmane Boussaid 1-0

Gele kaarten: Adam Maher (FC Utrecht), Adil Auassar (Sparta Rotterdam).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Tommy St. Jago, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher (81. Urby Emanuelson), Joris van Overeem (68. Othmane Boussaid), Sander van de Streek; Gyrano Kerk (68. Mimoun Mahi), Adrián Dalmau, Bart Ramselaar (81. Remco Balk).

Opstelling Sparta Rotterdam:
Maduka Okoye; Dirk Abels, Michaël Heylen, Tommie Beugelsdijk, Aaron Meijers (27. Jeffry Fortes); Abdou Harroui, Adil Auassar; Sven Mijnans (72. Danzell Gravenberch), Bryan Smeets, Deroy Duarte; Lennart Thy (88. Reda Kharchouch)

6 thoughts on “FC Utrecht – Sparta Rotterdam 1-0 (0-0)

 1. Als ik de trainer en spelers hoor na de wedstrijd heb ik schijnbaar een andere wedstrijd zitten kijken.
  Opeens is alles een stuk beter dan de afgelopen weken en groeien de bomen nog net niet tot in de hemel. Had zelf de grootste moeite om te blijven kijken want voor mij is de ondergrens nog steeds niet verlaten. Als je zoveel beter was had je de wedstrijd in de 1e helft moeten beslissen, nu pak je met een zondagsschot 3 punten en dat was ook het enige hoogtepunt van de middag. Al die prietpraat is jezelf voor de gek houden, maar ja je moet wat verzinnen voor dit verloren seizoen. En zijn Balk en ter Avest echt zoveel beter dan troupee, geloof er niks van, die jongen had gewoon het vertrouwen moeten krijgen van de trainer, net zoals Cherney trouwens. Laat het de volgende wedstrijd maar zien, want AZ is natuurlijk een echte graadmeter
  ipv een armoedig Heracles en Sparta

  • wat een gezeur weer. Kijk dan niet. Heracles en Sparta hebben andere ploegen van verloren . ook de top 4 had/heb het moeilijk tegen deze ploegen. De nul gehouden beide wedstrijden en 6 punten

 2. Baggerwedstrijd, maar wat een mooie goal! 6 uit 2 zorgt weer voor aansluiting naar boven. Nog genoeg voor te spelen dit seizoen. We zijn pas net over helft. In ieder geval staat het achterin nu goed. In twee wedstrijden nul kansen weggegeven. Dat is stap 1. Nu nog beter spelen, in een hoger tempo en meer kansen creëren en afmaken. Op naar AZ!

 3. De wedstrijd was na het eerste kwartier eigenlijk niet meer om aan te zien. Dus op TV vooral als behang gebruikt, en de goal vergoedde eigenlijk alles. De punten tegen deze stugge tegenstander zijn prima zo.

 4. Geweldig, 2 bagger wedstrijden maar we zijn tevreden met de 6 punten. Een kinderhand is gauw gevuld.
  Scheelt nog maar 11 punten met Feyenoord. Valt ook niet mee als er opmerkingen worden gemaakt die gewoon de realiteit weergeven. Ben blij dat er opeens wat meer reacties loskomen, maar als je wint is dat natuurlijk wat makkelijker. Of ik trouwens wel of niet kijk bepaal ik gelukkig nog altijd zelf.

Comments are closed.