Opvallende afwezige: Giovanni Troupée

Giovanni Troupée ontbrak tijdens FC Utrecht – Heracles Almelo in de wedstrijdselectie van trainer René Hake. Omdat hij ook vooraf niet benoemd is als mogelijk geblesseerde speler (hier speelt echter mee dat clubs daar lang niet altijd over communiceren) voedt dit de geruchten dat Troupée op weg naar de uitgang is.

Recent viel al op dat Mark van der Maarel in de basis de voorkeur kreeg boven Troupée. En dat inmiddels Sylian Mokono al twee keer als vervanger voor Van der Maarel in de ploeg is gekomen. Met de komst van Hidde ter Avest lijkt Troupée nog verder weg te zakken in de pikorde.

Uiteraard heeft dat impact. Mark van de Maarel heeft aangegeven ‘open’ te staan voor andere opties. Hij wordt op de website Utrechtfans.nl als volgt geciteerd: ‘Maar als zich iets voordoet waarvan ik denk dat ik het niet kan laten lopen, zal ik het gesprek aangaan.’
Voor Van der Maarel geldt wel dat hij back up kan zijn voor de linksbackpositie na het vertrek van Leon Guwara. Tot nu toe speelde Django Warmerdam alles op die positie, maar ook hij kan geschorst worden of een blessure oplopen.

Van der Maarel behoort inmiddels tot het meubilair. Voor Giovanni Troupée geldt dat, met 95 officiële wedstrijden voor FC Utrecht (80 keer in een officieel duel van het eerste, 15 keer voor Jong FC Utrecht in de eerste divisie), zeker niet. Troupée werd de afgelopen week nadrukkelijk in verband gebracht met FC Groningen als onderdeel van een ruildeal met aanvaller Remco Balk. Er zal spoedig duidelijk zijn wat er met Troupée gaat gebeuren.

Ook Othman Boussaid ontbrak. Hij werd vrijdagavond nadrukkelijk begeerd door Mike Snoei, trainer van De Graafschap. En volgens De Telegraaf mogen Justin Lonwijk, Ody Velanas en Daniel Arzani deze winter ook uitkijken naar een andere club.