post

FC Utrecht – Heracles Almelo 2-0 (1-0)

FC Utrecht heeft Heracles Almelo verslagen. De Domstedelingen namen in een ijzig koud Stadion Galgenwaard vanaf het beginsignaal het initiatief, en behielden dat tot en met het laatste fluitsignaal. De oogst van dat veldoverwicht: een 2-0 overwinning.

Dat FC Utrecht de touwtjes in handen heeft in de match tegen Heracles Almelo, daarover bestaat geen twijfel. Maar toch, die 1-0 voorsprong; die is broos. Immers: één trefzekere tegenstoot van de zwart-witten op de toch lastig bespeelbare grasmat – een kwartier of drie voordat er wordt afgetrapt, is het veld nog bedekt onder een laag sneeuw van meerdere centimeters – en die leidende positie verdwijnt, om maar in de winterse sferen te blijven, als sfeer voor de zon. 

Dalmau verdubbelt de marge
Juist daarom is dat tweede doelpunt van de avond zo prettig. Adrián Dalmau maakt ‘m. De Spaanse spits staat precies op de juiste plek, nadat Janis Blaswich moet lossen na een poeier van Adam Maher vanuit een vrije trap. Een minuut of twintig voor tijd verdubbelt de aanvaller de marge: 2-0.

Ook in slotfase kansen
Van achterover leunen is na dat moment geen sprake. Integendeel; FC Utrecht blijft gretig de weg naar het door Blaswich verdedigde doel zoeken. Na de 2-0 krijgen onder anderen Mimoun Mahi en Bart Ramselaar nog de kans de score verder op te voeren, maar zover komt het niet.

Van de Streek kopt raak
Aan de andere kant van het veld beleeft doelman Eric Oelschlägel een buitengewoon rustige avond. Niet één schot op doel lost Heracles Almelo in Stadion Galgenwaard, waar na een half uur de score door Sander van de Streek wordt geopend. De middenvelder kopt de bal na een voorzet van Maher vanuit een vrije trap dusdanig hard in, dat Blaswich het antwoord schuldig moet blijven (1-0). 

Eerste minuten voor Ter Avest
Voor Hidde ter Avest is FC Utrecht – Heracles Almelo zijn eerste Eredivisiewedstrijd namens de Domstedelingen. De eerder deze week van het Italiaanse Udinese overgekomen rechtsback begint in de basis en wordt na zeventig minuten vervangen door Mark van der Maarel. 

Volgende pot: Sparta-thuis
De volgende Eredivisiewedstrijd van FC Utrecht is op zondag 24 januari. Die dag komt Sparta Rotterdam op bezoek in Utrecht. De pot tegen de Spartanen begint om 14.30 uur. 

FC Utrecht – Heracles Almelo 2-0 (1-0)
31. Sander van de Streek 1-0
72. Adrián Dalmau 2-0

Gele kaarten: Joris van Overeem, Tommy St. Jago (FC Utrecht), Tim Breukers (Heracles Almelo).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (70. Mark van der Maarel), Tommy St. Jago, Willem Janssen, Django Warmerdam; Joris van Overeem, Adam Maher, Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau (78. Mimoun Mahi), Bart Ramselaar.

Opstelling Heracles Almelo:
Janis Blaswich; Tim Breukers, Robin Pröpper, Marco Rente, Giacomo Quagliata; Lucas Schoofs (46. Luca de la Torre), Orestis Kiomourtzoglou, Rai Vloet (83. Teun Bijleveld); Silvester van der Water (46. Kasper Lunding), Sinan Bakis (70. Adrian Szöke), Delano Burgzorg (46. Ismail Azzaoui)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

4 thoughts on “FC Utrecht – Heracles Almelo 2-0 (1-0)

  1. Verdiende overwinning, nu nog kansen benutten en dan moet de weg omhoog ingeslagen worden. Directie FC Utrecht, vriendelijk verzoek om de gestoorden die de bus opgewacht hebben en zich weer eens misdragen hebben een levenslang stadionverbod te geven.

  2. Prima overwinning. Geen goed voetbal, maar dat verwacht ik niet. Er was strijd en het elftal stond goed. Uiteraard was de tegenstander erg zwak, maar dat komt mede door goed te staan. En die kant van het verhaal mag ook best eens benoemd worden.

  3. Laten we nu eens ophouden met gelijk tevreden te zijn over datgene wat de ploeg heeft laten zien
    Heracles stelde helemaal niets voor en de keeper deed alle mogelijke moeite om Utrecht aan de 3 punten te helpen. Daarnaast verkeerd Kerk in een hopeloze vorm en zegt het feit dat Janssen tot 1 van de beste spelers behoorde genoeg. Vreemd was het ook dat een speler als cherny, helaas geblesseerd nu, bij Twente prima uit de verf kwam en dat Utrecht nooit is gelukt. Alles valt of staat bij vertrouwen en dat heeft hij bij Utrecht jammer genoeg nooit gehad. Je moet bij een trainer in het potje passen anders kan je het wel vergeten. Je ziet het nu weer aan Troupee en aan Dessers die bij zijn huidige werkgever en trainer vd. Brom weer niet aan de bak komt. Al met al de moeilijkste wedstrijd is altijd de volgende, de achterstand op de nummer 6 is 10 punten en onoverkomelijk, dus een verloren seizoen blijft het

Comments are closed.