Voorbeschouwing – FC Utrecht – Heracles

Eerst even terug naar John van den Brom. In een interview met VI zei hij eerder deze week over zijn vertrek bij FC Utrecht: ‘Onze resultaten vielen tegen, maar het spel was goed. We vergaten wedstrijden over de streep te trekken.’ Waarschijnlijk vergat Van den Brom daarbij onder meer de uitwedstrijd tegen Heracles eerder dit seizoen. En de vier duels met VVV Venlo en RKC vorig seizoen….

Reden genoeg om afscheid te nemen van het verleden. Echter: afgelopen dinsdag blonk de ploeg van René Hake in Arnhem toch weer uit in lamlendigheid. En lijkt een noodzakelijke aanpassing van het DNA van deze selectie nog pas in een prille fase te zijn.

Mogelijk kan nieuwe aanwinst Hidde ter Avest vanavond zijn bijdrage leveren aan die noodzakelijke aanpassing van het DNA. De back liet in zijn periode bij FC Twente zien dynamisch langs de lijn te zijn. Iets dat sinds het vertrek van Sean Klaiber node wordt gemist. En waarschijnlijk gaat dit ten koste van good old Mark van der Maarel, maar er zal resultaat behaald moeten worden. FC Utrecht heeft immers al negen punten achterstand op de nummer 7; de laatste plek die recht geeft op deelname aan de play offs. Bij een verlies vanavond kan FC Utrecht zelfs wegzakken naar plek 14.

Tegen Heracles kan Hake niet beschikken over Maarten Paes, Eljero Elia en Emiel Bergström. Verder is Moussa Sylla een twijfelgeval. Tommy St. Jago is er daarentegen wel weer bij, en lijkt ook weer in de basis te starten. Dit gaat dan ten koste van aanwinst Benaissa Benamar. Hij had een degelijk optreden tegen Vitesse, maar zal het komende half jaar vooral mogen acclimatiseren.

Vooral Simon Gustafson en Adam Maher werden woensdag fel bekritiseerd. Gert Kruys was op RTV Utrecht helder over hun optreden in Arnhem: ‘Ik vind wel dat zulke spelers het team aan de hand moeten nemen. Tegen Vitesse waren ook de twee kapiteins heel slecht.’ Daarbij stond Maher niet op zijn natuurlijke positie, en in ieder geval hij lijkt vanavond naar de bank te verhuizen. Ook Sander van de Streek wordt niet in de basis verwacht.

Redenen genoeg om het verleden gedag te zeggen en een knallende pot te spelen. Want iedereen is zo goed als zijn laatste wedstrijd. Het duel, dat zaterdag om 20 uur aanvangt, staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom. Wij verachten deze opstelling:

Oelschlägel
Ter Avest – St. Jago – Janssen – Warmerdam
Van Overeem
Ramselaar – Gustafson
Kerk – Mahi
Dalmau