Voorbeschouwing Vitesse – FC Utrecht

De wedstrijden volgen in januari snel op. Vanavond wacht in Arnhem alweer het uitstekend draaiend Vitesse. Altijd al geen gemakkelijke uitwedstrijd, maar gezien de vorm van de mannen van Letsch, nu helemaal geen peuleschil. Misschien daarom wel een uitgelezen mogelijkheid om het gevoel van afgelopen zaterdag weg te spoelen. Wederom een gelijkspel waarbij uitzicht was op meer. Het verhaal van FC Utrecht dit seizoen. Moeizaam scorend en makkelijk goals weggeven. Daar moet een keer verandering in kunnen komen.

Benieuwd of Hake nu wijzigingen aan de achterhoede gaat doorvoeren. Iedereen heeft inmiddels toch kunnen constateren dat Justin Hoogma niet zijn niveau haalt en dit seizoen al een paar keer dezelfde fout heeft gemaakt. Met de blessures van St. Jago en Bergström is de spoeling centraal wel dun, maar misschien kan onze laatste aanwinst al meteen laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hoewel hij natuurlijk pas eind vorige week van Telstar overkwam, is Benamar toch een optie om naast Janssen te gaan spelen. Janssen speelde afgelopen zaterdag ook niet gelukkig, maar zijn lange afwezigheid is een verklaring en de oplettende kijker zag in de tweede helft al verbetering toen hij zich meer bemoeide met Strand Larsen. Andere optie is natuurlijk om de centrale linkerverdediger van Jong FC Utrecht door te schuiven. Reda Akmum heeft een goede periode bij Jong en als je nou éénmaal een elftal in de eerste divisie hebt voetballen, dan is het logisch om vanuit daar de selectie te versterken.

Het is verder de vraag hoe de invulling van het middenveld en de aanval zal zijn. Schakelt de trainer door de blessure van Elia over naar het 4-4-2 systeem of houdt hij vast aan 4-3-3. Of doen we de aanpassing omdat dit goed uitpakte tegen Ajax, PSV en Feyenoord en Vitesse ook gezien wordt als ploeg waartegen dit systeem goed uitkomt? Met Van de Streek als versterking (viel uitstekend in tegen Groningen) en Mahi en Kerk als aanvalsduo? Het zou weer ten koste gaan van Dalmau terwijl die juist voor de doelpunten moet gaan zorgen. Aan de andere kant, als je niet verwacht veel in de 16 van de tegenstander te komen, is Dalmau dan wel van grote waarde? Het zijn de dillema’s waar een trainer mee moet dealen. Om 18.45 uur zullen we zien wie aan de aftrap staan als scheidsrechter Van de Graaf in het Gelredome voor het begin zal fluiten.

Aanstaande zaterdag speelt FC Utrecht weer thuis in de Galgenwaard. Dan is Heracles Almelo de tegenstander en deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

Vermoedelijke opstelling:

Van der Maarel – Benamar –  Janssen – Warmerdam

Ramselaar – Van de Streek – Van Overeem – Gustafson

Kerk – Mahi