Vitesse – FC Utrecht 1-0 (1-0)

FC Utrecht verloor vanavond (dinsdag) met het kleinst mogelijke verschil van Vitesse. In GelreDome bleek een doelpunt van verdediger Danilho Doekhi de enige treffer van de avond: 1-0.

Halverwege de tweede helft hangt de gelijkmaker in de lucht in Arnhem. FC Utrecht zet Vitesse – samen met Ajax en Feyenoord de minst gepasseerde ploeg in de Eredivisie – in die fase van de wedstrijd flink onder druk en krijgt in een kort tijdsbestek diverse kansen. Gyrano Kerk wordt bediend door Mimoun Mahi en produceert een venijnig schot dat richting de verre hoek gaat, maar daar is keeper Remko Pasveer ook te vinden. De goalie heeft even later geluk als Kerk na een gewonnen aanvallend luchtduel van Benaissa Benamar een schietkans krijgt maar de bal niet lekker raakt.

Arnhemse muur blijft overeind
In diezelfde fase van de partij is er ook een kansrijke stelling voor Moussa Sylla en Mahi, maar die aanval loopt in de eindfase spaak. Even later kan Adam Maher nog aanleggen, maar zijn schot is een prooi voor Pasveer, die voor de achtste keer deze jaargang met zijn equipe de nul houdt. De Arnhemse muur blijft dus overeind.

Doekhi opent score
FC Utrecht begint ook sterk aan de wedstrijd en krijgt via captain Janssen een flinke kans op de openingstreffer, maar de door de aanvoerder naar de grond gekopte bal stuitert over de goal van Pasveer heen. Na dik tien minuten denkt Vitesse dan via Oussama Darfalou de leiding te nemen, maar de videoscheidsrechter steekt daar een stokje voor vanwege buitenspel. Halverwege de eerste helft is de Arnhemse voorsprong er echter toch. Verdediger Danilho Doekhi raakt de bal weliswaar niet helemaal goed, maar ziet het speeltuig toch tegen de touwen achter Eric Oelschlägel vliegen: 1-0. FC Utrecht moet vanaf dat moment in de achtervolging en is met name na de break herhaaldelijk dicht bij de gelijkmaker, maar krijgt het niet voor elkaar die ook daadwerkelijk te scoren.  

Benamar debuteert voor FC Utrecht en in Eredivisie
Voor Benaissa Benamar is Vitesse – FC Utrecht een memorabele wedstrijd, want het is zijn eerste in het shirt van FC Utrecht en bovendien zijn eerste in de Eredivisie. De centrale verdediger weet zich tijdens zijn eerste optreden namens de FC uit de Domstad geflankeerd door rechtsback Mark van der Maarel – dik 250 partijen ervaring in de Eredivisie – en Willem Janssen, op wiens palmares dik 360 wedstrijden in de hoogste divisie van Nederland prijken.

Zaterdag: Heracles Almelo-thuis
De volgende Eredivisiewedstrijd die voor FC Utrecht op de rol staat? Dat is zaterdag: Heracles Almelo-thuis. In Stadion Galgenwaard gaat de bal die dag om 20.00 uur rollen.

Vitesse – FC Utrecht 1-0 (1-0)
26. Danilho Doekhi 1-0

Gele kaarten: Thomas Bruns (Vitesse), Mark van der Maarel (FC Utrecht).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Opstelling Vitesse:
Remko Pasveer; Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer (75. Tomás Hájek), Jacob Rasmussen; Eli Dasa, Matúš Bero, Thomas Bruns (83. Idrissa Touré), Oussama Tannane (89. Dominik Oroz), Maximilian Wittek; Oussama Darfalou (75. Daan Huisman), Loïs Openda (75. Thomas Buitink).

Opstelling FC Utrecht: 
Eric Oelschlägel; Mark van der Maarel (57. Sylian Mokono), Willem Janssen, Benaissa Benamar, Django Warmerdam; Joris van Overeem (80. Adrián Dalmau), Adam Maher, Simon Gustafson (58. Moussa Sylla); Gyrano Kerk, Sander van de Streek, Mimoun Mahi

Bron: fcutrecht.nl

4 thoughts on “Vitesse – FC Utrecht 1-0 (1-0)

 1. De uitslag doet vermoeden dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren en het spannend was, maar Utrecht was volstrekt kansloos. Vitesse had niet eens zijn beste spel nodig om van Utrecht te winnen.
  Duidelijk was in ieder geval wel dat Hake niet wilde winnen en liet dan ook Dalmau op de bank.
  Waarschijnlijk zal hij daarvoor wel een gegronde rede hebben en een filosofie zitten.
  Zal voor het gevoel een heel lang seizoen worden zonder enig perspectief. Grootste probleem zal zijn de groep gemotiveerd te houden maar wie zal daartoe het initiatief toe nemen. Zie deze trainer nou niet echt met de vuist op tafel slaan. Zal wel zeggen “ we kunnen veel beter alleen het komt er nu niet uit, maar ben er van overtuigd dat het eraan zit te komen, we werken er hard aan. Eigenlijk ongelooflijk dat iemand hoofdtrainer wordt vanwege resultaten bij jong Utrecht, die echter lang niet zo goed waren als dat men zegt.Ook de TD mag zijn functioneren weleens evalueren en tegen het licht houden. De uitkomst zal niet echt positief uitvallen, als hij eerlijk is. Eigenlijk is het voor dit seizoen over en uit en dat is met dit spelers materiaal een schande en blamage van de eerste orde.

 2. Wat een wanvertoning, wat een bedroevend spel, echt niet meer om aan te gluren dit FC Utrecht. Het gaat van kwaad tot erger. Verlos Hake uit zijn lijden, maak hem scout of jeugdtrainer en stel een echte trainer aan. Nog even en Utrecht staat bij de onderste 3 plaatsen in de buurt. Met deze selectie is dat belachelijk.

 3. De zoveelste wanvertoning is een feit. Weer gegoochel met de opstelling, spelers die ver onder hun niveau spelen en na de wedstrijd de inmiddels bekende antwoorden. Schoolmeester Hake vindt dat het team heeft gefaald. Hij vergeet voor het gemak maar even dat er helemaal geen sprake is van een team en hij het zichzelf mag aantrekken hoe er op het veld wordt gepresteerd of eigenlijk niet wordt gepresteerd. Het is voor mij een raadsel dat het management heeft besloten om deze man aan te stellen als hoofdtrainer.
  Valt me ook tegen dat v. Seumeren accoord is gegaan met dit besluit. Iedere club in het rechter rijtje zou stik jaloers zijn met deze spelersgroep en er ook mee presteren behalve deze trainer.
  Geef deze man een baantje in de luwte en stel iemand aan die van wanten weet.

 4. Op de avond dat ons kabinet bekendmaakte de lockdown te verlengen stonden 30-40 leeghoofden de spelersbussen op te wachten en meneertje den Hartog heeft daar nog begrip voor ook. Natuurlijk zijn de resultaten slecht, maar die leeghoofden kunnen we missen als kiespijn.

Comments are closed.