post

Hidde ter Avest per direct aangetrokken

Een kwaliteitsinjectie voor FC Utrecht: Hidde ter Avest komt de ploeg van Hoofdtrainer René Hake versterken. De 23-jarige rechtsback komt per direct over van de Italiaanse Serie A-ploeg Udinese en tekent in de Domstad een contract tot medio 2024.

Ter Avest begon in zijn geboorteplaats Wierden met voetballen bij SVZW. In 2008 maakte hij de overstap naar FC Twente en voor die club debuteerde hij op 22 augustus 2014 in het betaalde voetbal, in de toenmalige Jupiler League-wedstrijd Almere City FC – Jong FC Twente. Op 17 december van dat jaar volgde voor Ter Avest zijn debuut in de hoofdmacht van de Tukkers, waarvoor hij uiteindelijk tot 100 officiële duels kwam.

Rechtsback Ter Avest, die 38 jeugdinterlands speelde voor alle vertegenwoordigende ploegen van Oranje Onder 15 tot en met Jong Oranje, transfereerde in de zomer van 2018 naar Udinese. Namens die club kwam hij 39 keer uit in de Serie A en speelde hij 3 partijen in de Coppa Italia.

“Hidde is een speler met een goede wedstrijdmentaliteit, veel loopvermogen en een drive naar voren”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Ondanks zijn 23-jarige leeftijd heeft hij veel ervaring in de Eredivisie. Op jonge leeftijd was hij al aanvoerder van FC Twente, dat zegt iets over zijn karakter. In de Serie A is hij een completere speler geworden. Met zijn speelstijl past Hidde bij de club. We zijn blij hem aan boord te hebben bij FC Utrecht.”

Ter Avest gaat spelen met rugnummer 5 en is speelgerechtigd voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag, FC Utrecht – Heracles Almelo.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUphoto