Leon Guwara verhuurd aan VVV Venlo

Leon Guwara speelt de rest van dit seizoen op huurbasis voor VVV-Venlo. De Duitser sluit per direct aan bij de Limburgse club.

Guwara trok medio 2018 voor het eerst het shirt van FC Utrecht aan. Hij kwam destijds over van Werder Bremen, die hem in seizoen 2016/2017 verhuurde aan het Duitse SV Darmstadt 98. Het seizoen daaropvolgend werd de linkervleugelverdediger verhuurd aan 1. FC Kaiserslautern, uitkomend in de 2. Bundesliga. De 24-jarige verdediger, met een Duitse moeder en een Gambiase vader, is jeugdinternational van Duitsland, waar hij uitkwam voor Duitsland Onder 16, Onder 17, Onder 19, Onder 20 en Onder 21.

“Het is voor de ontwikkeling van Leon belangrijk om meer speelminuten te maken dan op dit moment het geval is”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat een huurperiode dan het beste is voor hem. Leon heeft aangegeven in Venlo voor zijn kans te willen gaan. Hij heeft een optie in zijn contract, waardoor hij langer aan FC Utrecht verbonden kan blijven. We gaan hem in Venlo dus goed in de gaten houden en een goede afweging maken. Uiteraard wensen wij hem veel succes!”

Bron: fcutrecht.nl