post

Benaissa Benamar komt over van Telstar

FC Utrecht heeft zich versterkt met Benaissa Benamar. De 23-jarige centrale verdediger komt per direct over van Telstar en sluit aan bij de selectie van René Hake. Benamar tekent een contract voor twee seizoenen, met een optie voor twee extra jaargangen.

Benamar zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij amateurvereniging VVA/Spartaan, waarna hij in de jeugdopleiding zat van Ajax, AFC, FC Volendam, Zeeburgia, ADO Den Haag en FC Twente. Op 21-jarige leeftijd maakte Benamar de overstap naar zijn geboorteland Marokko, om daar te spelen op het hoogste niveau, voor Ittihad Tanger. Na één seizoen keert Benamar terug in Nederland, om de kleuren van Telstar te verdedigen. In twee seizoenen heeft de Marokkaan 41 officiële wedstrijden gespeeld voor de club uit Velsen-Zuid.

“Benaissa is een grote, sterke maar ook snelle centrale verdediger”, typeert Technisch Directeur Jordy Zuidam de nieuwe aanwinst. “Hij heeft veel voetballend vermogen, inzicht en een goede traptechniek. Hij heeft persoonlijkheid en uitstraling. Het is een speler waar nog veel rek in zit. Complimenten aan de scouting, onder leiding van Alje Schut, die de speler goed in kaart heeft gebracht. Daardoor zijn we er op tijd bij geweest om hem te overtuigen om voor ons te kiezen. We zijn blij dat Benaissa de overstap maakt!”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto