René Hake bevestigd als hoofdtrainer

FC Utrecht heeft René Hake aangesteld als hoofdtrainer van het eerste elftal voor het komende 1,5 jaar. De oefenmeester nam afgelopen periode reeds de taken waar als hoofdtrainer van het eerste elftal. Ab Plugboer zal tot het einde van het seizoen aanblijven als hoofdtrainer van Jong FC Utrecht.

Hake heeft een jarenlange staat van dienst bij zowel Eredivisie- als Eerste Divisie clubs. Zo was Hake onder meer hoofdtrainer van FC Emmen, FC Twente en SC Cambuur. Medio 2019 heeft de in Coevorden geboren trainer de stap gemaakt naar FC Utrecht, waar hij werd aangesteld als hoofdtrainer van Jong FC Utrecht.

De beloftenploeg presteerde onder zijn leiding uitstekend en wist in een vervroegd gestopte competitie een puntenrecord te vestigen. Nog nooit haalde de beloftenploeg zoveel punten als in seizoen 2019/2020: 38 in totaal, tot de competitie abrupt ten einde kwam vanwege het coronavirus. Vanaf begin november dit jaar nam Hake de taken van de vertrokken John van den Brom waar als hoofdtrainer van het eerste elftal. Deze periode gaat nu een vervolg krijgen. Naast het doorschuiven van Hake, zal ook Sander Keller definitief doorgeschoven worden als assistent-trainer van het eerste elftal.

“De afgelopen periode hebben we gebruikt om René Hake samen met de staf de kans te geven zijn visie en handelswijze te implementeren bij de eerste selectie,” aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “We zien een duidelijke lijn terug in met name de teamspirit en karakter van de ploeg. De resultaten in de vorm van punten zijn de afgelopen periode nog niet naar wens, maar we hebben vertrouwen dat dit snel gaat komen.

René is veeleisend, duidelijk en vraagt het uiterste van de spelers en mensen om hem heen. Dat is de lijn die we ons hadden voorgesteld en nu moet dat vaker gepaard gaan met resultaten. We zijn blij dat we met René een langere periode als hoofdtrainer zijn overeengekomen en dat we blijven bouwen aan onze doelen en ambities,” sluit Zuidam af.

“Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg om de lijn die we vanaf november hebben ingezet, door te zetten”, vertelt René Hake. “De afgelopen maanden zijn we hard aan het werk geweest om het spel, in de breedste vorm, te verbeteren. We moeten hierin de volgende stap maken, om wedstrijden ook in de vorm van drie punten naar onszelf toe te trekken. Daar gaan we vanaf 3 januari weer hard aan werken en ik ben ervan overtuigd dat dat snel gaat komen.”

Bron: fcutrecht.nl

One thought on “René Hake bevestigd als hoofdtrainer

  1. Na een aantal volstrekt overbodige aankopen door TD Zuidam is ook het aanstellen van deze trainer een miskleun van de eerste orde. Hake en de spelers zijn de laatste weken volgens zeggen druk bezig geweest om het spelletje te verbeteren en om te zetten in 3 punten. Daarnaast wilde spelers verder met deze trainer. Helaas zijn dit wel de spelers die een basisplaats hebben, dus dat is logisch. Het gaat echter om wat de hele groep wil.Vraag het ff aan Maher, Elia, Dalmau, Troupe of Emanuelson en je krijgt een heel ander beeld. Volgens de TD moet de trainer het alleen nog implementeren, klinkt als een operatie, en doorgaan op de in november ingeslagen weg. Is er ook gekeken naar het aantal punten die men heeft gehaald en tegen wie vanaf november. Ongelooflijk dat men trainers die eigen zijn met de club blijft doorschuiven. Gaat er op lijken dat men trainers in de categorie Fraser niet aandurft. In ieder geval is er sprake van een verloren seizoen en is men door de uitspraak om de top 3 aan te vallen het lachertje van deze competitie. Vraag me af hoe vaak we nog moeten horen dat het team zichzelf niet heeft beloond. Waarschijnlijk is men er dan niet in geslaagd om het op de juiste manier te implementeren om maar eens een echte voetbalterm te gebruiken.

Comments are closed.