post

FC Utrecht – Fortuna Sittard 1-1 (0-0)

FC Utrecht en Fortuna Sittard hebben aan hun onderlinge treffen van vanavond (zaterdag) allebei een punt overgehouden. In Stadion Galgenwaard eindigde de Eredivisiepartij in 1-1.

Met de regelmaat van de klok pompt FC Utrecht, ook in de slotfase van de wedstrijd, de bal in het zestienmetergebied van Fortuna Sittard. In veel gevallen valt de bal net niet voor de voeten of het hoofd van een speler van de FC uit de Domstad, en de keren dat dat wel het geval is, blijven de Limburgers dankzij onder meer enkele saves van Yanick van Osch op de been.

Mahi opent de score, Polter maakt gelijk
Fortuna Sittard verdedigt de gelijke stand in Stadion Galgenwaard met hand en tand. De Limburgers incasseren kort na de break de 1-0 na een rake kopbal van Mimoun Mahi volgend op een corner van Gyrano Kerk en komen tien minuten later alweer op gelijke hoogte. Sebastian Polter kopt de bal in het doel van Eric Oelschlӓgel (1-1), de goalie die enkele dagen nadat hij in de TOTO KNVB Beker zijn officiële debuut namens FC Utrecht maakt ook zijn eerste Eredivisie-optreden mag bijschrijven.

300 x Van der Maarel
Voor verdediger Mark van der Maarel van FC Utrecht is Fortuna Sittard-thuis een jubileummatch. Het is de 300ste officiële partij die de achterhoedespeler speelt namens FC Utrecht. Die mijlpaal bereikt hij enkele weken nadat hij in De Kuip tegen Feyenoord al zijn 250ste wedstrijd namens de Domstedelingen voetbalt in de Eredivisie. Ter gelegenheid van zijn jubileum wordt de routinier voorafgaand aan de partij gehuldigd. 

Dinsdag: FC Emmen-uit
Het volgende duel van FC Utrecht staat al voor de deur. Dinsdag treedt het team van trainer/coach René Hake in De Oude Meerdijk aan tegen FC Emmen. Na de kerstdagen volgt op 27 december dan nog een thuismatch tegen AZ. Daarna breekt een korte winterstop aan.

FC Utrecht – Fortuna Sittard 1-1 (0-0)
52 Mimoun Mahi 1-0
63 Sebastian Polter 1-1

Gele kaarten: Gyrano Kerk (FC Utrecht), Martin Angha en Sebastian Polter (Fortuna Sittard).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlӓgel; Mark van der Maarel (80. Giovanni Troupée), Tommy St. Jago, Justin Hoogma, Django Warmerdam; Joris van Overeem (80. Othmane Boussaid), Bart Ramselaar (69. Eljero Elia), Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Mimoun Mahi, Moussa Sylla (69. Adrián Dalmau).

Opstelling Fortuna Sittard:
Yanick van Osch; Martin Angha, Ben Rienstra, Roel Janssen, George Cox; Tesfaldet Tekie, Mats Seuntjens, Zian Flemming; Emil Hansson (74. Jorrit Smeets), Sebastian Polter, Lisandro Semedo

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

3 thoughts on “FC Utrecht – Fortuna Sittard 1-1 (0-0)

 1. Vwb de wedstrijd van gisteren kunnen we kort zijn, na 2 behoorlijke wedstrijden tegen PSV en Ajax kon je hier natuurljk op wachten. Het was maar Fortuna dus 3 punten in de tas. De zoveelste miskleun was echter een feit en je had de wedstrijd zelfs kunnen verliezen. De reacties na afloop zijn net een repeterende breuk en bij iedereen supporter bekend. Het aanstellen van hake is natuurlijk een lachtertje, want zo goed waren zijn prestaties niet met jong Utrecht. Daarnaast heeft de TD de club opgezadeld met zo n 8 middenvelders en zo n 6 spitsen. Inmiddels moet toch wel duidelijk zijn dat er meer behoefte bestaat aan 1 of 2 meedogenloze verdedigers met de mentaliteit en het karakter van een Letschert.
  Zaak is in ieder geval om te zorgen weg te komen van de laatste 3 ploegen en dat je als lachertje van deze competitie, we gaan de top 3 aanvallen, nog af en toe zorgt voor een acceptabele wedstrijd.
  En natuurlijk een andere trainer met zijn eigen staf die de bezem er door haalt en bv. een Kerk duidelijk maakt dat hij niet zo goed is als mensen hem vertellen en hij zelf ook is gaan geloven

 2. Spelers spreken zich alweer uit voor Hake, maar dat deden ze ook bij Vd Brom. Zij moeten zich daar helemaal niet mee bemoeien , mond houden en iedere dag op je werk je stinkende best doen voor dat vorstelijke salaris. Valt me op dat moeilijke spelers binnen de kortste keren ook weer van de hand worden gedaan.zi e er nu ook weer 2, Bazoer en tannane, voldoen prima bij Vitesse maar zeker geen koorknaapjes want die spelen bij Utrecht.
  Vind het allemaal zo sneu voor van seumeren, geld gooien in een bodemloze put en ook nu weer in de steek gelaten door de spelersgroep

 3. Lees net in het AD nog maar eens dat de bepalende spelers wel door willen met Hake.
  Dat kan ik wel begrijpen want zij behoren tot de eerste 11, vraag het de spelers die al weken op de bank zitten, dan krijg je hele andere meningen. Die bepalende spelers zijn als de dood dat er een trainer komt met een mentaliteit als v. Bommel of Sneijder. Daar zitten ze niet op te wachten, want dat zijn nl. spelers geweest die echt aan de top hebben gestaan en keiharde maatregelen niet uit de weg gaan en dat zou die koorknaapjes bij Utrecht niet passen. Hopelijk laat de TD de uitspraken van deze softies links liggen en neemt hij een beslissing waar Utrecht nu eens echt mee gebaat is.

Comments are closed.