Voorbeschouwing FC Utrecht – Fortuna Sittard

En dan is de grootste kans om er een mooi seizoen van te maken sinds afgelopen woensdag een stuk kleiner geworden. FC Utrecht zal in de competitie nu dus echt alle zeilen bij moeten zetten. Het behalen van de play offs is een minimale vereiste om nog iets van het seizoen. De achterstand op plek 7 is al acht verliespunten. Daarbij is 12 keer scoren in 11 duels alles behalve een prettig feit.

Vanavond kan René Hake, die gisteren 49 is geworden, hopelijk eens drie punten bijschrijven. Want met de uitvoering tegen PSV, vooral na rust, en Ajax in gedachten moet dit mogelijk zijn tegen Fortuna Sittard. Alleen dient daarbij wel te worden bedacht dat de ploeg van Sjors Ultee (ex-FC Utrecht) wel vertrouwen heeft getankt na twee overwinningen. En dat FC Utrecht zelf het spel zou moeten maken. Dat laatste is voor deze selectie in de kleine ruimte geen gemakkelijke opgave.

Bij FC Utrecht ontbreken vanwege blessures in ieder geval Maarten Paes, Emil Bergström en Simon Gustafson. Adam Maher is wel weer beschikbaar, maar René Hake heeft laten doorschemeren dat Maher op de bank begint. Hij wil het middenveld hetzelfde houden als tegen Ajax. Naast Ramselaar dus Van de Streek en Van Overeem.
Ook de verdediging en de aanval zijn naar verwachting dezelfde als tegen Ajax. Het is daarbij te hopen dat Mimoun Mahi nu over het dode punt heen is, en blijft scoren.

Vraag is wel wie er in de goal staat. Op basis van de wedstrijd tegen Ajax wordt daar Eric Oelschlägel verwacht. Thijmen Nijhuis, die eerder dit seizoen enige duels in de basis stond, was tegen Ajax wel beschikbaar, maar zat niet op de bank. En Jong FC Utrecht speelt eerder vandaag tegen De Graafschap. Oelschlägel mag op basis van zijn leeftijd vandaag niet opgesteld worden in Jong FC Utrecht.

Bij tegenstander Fortuna Sittard treffen we twee oude bekenden op de bank aan. Naast de al eerder genoemde Sjors Ultee zit Robbie Alflen sinds kort als assistent trainer.

De wedstrijd begint om 21:00 uur, en staat onder leiding van Rob Dieperink, en wij verwachten de volgende opstelling:

Oelschlägel
Van der Maarel – St. Jago – Hoogma – Warmerdam
Van Overeem
Ramselaar – Van de Streek
Kerk – Mahi – Elia