FC Utrecht – ADO Den Haag 1-1 (0-0)

FC Utrecht speelde vanmiddag (zondag) met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag. Het lukte de Utrechters niet om met tien man een verdiende voorsprong over de streep te trekken in Stadion Galgenwaard. 

Rechtsback Mark van der Maarel is het die de bal de Haagse zestien in krijgt, en daar staat centrumverdediger Justin Hoogma op de juiste plek. De achterhoedespeler tekent voor zijn eerste treffer van dit seizoen en schiet daarmee FC Utrecht, vlak na de rust, naar een verdiende 1-0 voorsprong.

Grote kansen
Dat het Hoogma is die de openingstreffer verzorgt, komt omdat de Domstedelingen in de eerste helft al diverse kansen om een doelpunt te maken onbenut laten. Zo stuiten aanvallers Mimoun Mahi en Gyrano Kerk op ADO Den Haag-doelman Luuk Koopmans en zijn er ook schietkansen voor Sander van de Streek en Django Warmerdam.

Veranderende verhoudingen
Na de break, bij een 1-0 stand, zorgen Van de Streek en Mahi nogmaals voor dreiging met schoten. Halverwege de tweede helft, nadat de ingevallen spits Adrián Dalmau zijn tweede gele kaart en dus een rode prent incasseert, veranderen de verhoudingen binnen de lijnen. Het Haagse elftal drukt het Utrechtse tiental ver terug en jaagt op de gelijkmaker.

Kramer bepaalt de eindstand
Lang heeft het er veel van weg dat de Domstedelingen het Haagse offensief succesvol weten af te slaan en de volle buit in Stadion Galgenwaard houden. Maar vijf minuten voor tijd gaat het dan toch mis. Kees de Boer geniet te veel vrijheid en ruimte en speelt de bal strak voor het Utrechtse doel langs. Daar is routinier Michiel Kramer er als de kippen bij, om de bal achter Maarten Paes te tikken en daarmee de eindstand te bepalen op 1-1.

Twee uitpartijen voor de boeg
De ploeg van trainer/coach René Hake heeft nu twee uitpartijen voor de boeg. Op zondag 13 december wacht een Eredivisiewedstrijd in Eindhoven tegen PSV en op woensdag 16 december staat er een TOTO KNVB Bekermatch op de rol in Amsterdam tegen Ajax. De volgende thuiswedstrijd van de FC is op zaterdag 19 december, tegen Fortuna Sittard.

FC Utrecht – ADO Den Haag 1-1 (0-0)
48. Justin Hoogma 1-0
85. Michiel Kramer 1-1

Gele kaarten: Simon Gustafson (FC Utrecht), Lassana Faye, Ilay Elmkies, Samy Bourard, Vicente Besuijen (ADO Den Haag).

Rode kaart: 66. Adrián Dalmau (FC Utrecht, twee keer geel). 

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Mark van der Maarel, Emil Bergstrӧm, Justin Hoogma, Django Warmerdam; Joris van Overeem (46. Adrián Dalmau), Bart Ramselaar (77. Leon Guwara), Simon Gustafson, Sander van de Streek; Gyrano Kerk (83. Willem Janssen), Mimoun Mahi (77. Eljero Elia).

Opstelling ADO Den Haag: 
Luuk Koopmans; Milan van Ewijk, Dario Del Fabro, Boy Kemper, Lassana Faye; Kees de Boer, Ilay Elmkies (46. Samy Bourard), Pascu (77. Jonas Arweiler); Vicente Besuijen, Michiel Kramer, Ricardo Kishna (61. Bilal Ould-Chikh)

Bron: fcutrecht.nl

6 thoughts on “FC Utrecht – ADO Den Haag 1-1 (0-0)

 1. Dalmau, wat een domme idioot, beste inschattingsfout van meneer Hake ook trouwens, na de eerste gele kaart had hij Dalmau direct moeten wisselen. Liep redelijk ongecontroleerd te voetballen. Wat mij betreft vertrekt deze weggooier in de winterstop (Dalmau dus) en staat er na de winterstop een andere trainer voor de groep. Het spel is niet om aan te gluren en dat met deze selectie, het moet anders en vooral beter, veel beter.

  • Het spel vertragen zit in de DNA van deze groep. Het gebeurt ook zonder postbode Maher. Ik denk dat er meer nodig is dan een nieuwe trainer om dat te veranderen.

 2. Het was lachwekkend en zielig tegelijk om een elftal zo te zien spelen. Nutteloze aankopen, geen team,het is als los zand. Een Kerk die geen nivea bal meer goed weet te raken en is gaan geloven echt goed te zijn terwijl hij alleen maar snel is, zo n speler voor wie wij vroeger het hek open zette dan liep die zo het stadion uit. Had die 5 miljoen maar gepakt. Dan een gefrustreerde Dalmau die zijn ploeg in de steek laat door rood te pakken. Een trainer met een uitstraling van 3 x niks en het nu al niet meer weet. Een TD die met geld heeft gesmeten, zonder te kijken of een aankoop voor die plaats in het elftal wel nut had.
  En dan straks weer die geijkte verklaringen van spelers en trainer. Na de meer dan behoorlijke prestatie vorige week dan nu een totale wanprestatie en niet voor het eerst. Een verloren seizoen als het gaat om plaatsen na competitie. Beker zo goed als uitgeschakeld. 11 punten achter op de nr. 4. Jezelf belachelijk gemaakt door de uitspraak over aanvallen top 3, het lachertje van de competitie en dan volgende week PSV. Ik heb medelijden met Frans v. Seumeren. Dit was het wat mij betreft voor dit jaar. Succes.

 3. En ik heb ze weer gehoord van trainer en spelers, begrijp niet waar het aan ligt, moet toch een keer lukken, we doen onze stinkende best, begrijp er echt niets van, ze moeten het natuurlijk wel laten zien hebben niet voor niets zo n brede selectie zegt de trainer heel stoer anders gaan er toch echt koppen rollen.
  Natuurlijk is het dom wat Dalmau doet maar als je naar die jongen kijkt, vol frustratie, zie je ook dat er een tweede kaart zou volgen, dus inderdaad thuisfluiter, de verantwoordelijke man langs de lijn had hem er gewoon weer uit moeten halen. Grootste fout is het doorschuiven van Hake. Iemand van buiten de club waar de groep tegenop kijkt is nodig, met zijn eigen staf.

 4. Waarom na de rode kaart nog twee verdedigers (Janssen en Guwara) inbrengen naar de vier die er al staan? Dat vraagt om achteruit lopen.

 5. Vraag me af Arnold wat er dan meer moet gebeuren dan een nieuwe trainer. Blijf zeggen dat er bij het aankopen van nieuwe spelers niet goed is gekeken of dat op die posities nodig was. Had zelf graag een geroutineerde keeper gezien en een speler met de stijl en inzet van Letschert gezien. Daarnaast overvloed aan middenvelders, te weinig scorend vermogen, en een aantal spelers gekocht om hun naam.
  Maar om de slechte resultaten, mag je toch wel zeggen gelet op goals en punten, aan 1 speler ophangen zie AD van gisteren gaat me ook wel iets te ver. Kerk kan het natuurlijk ook niet alleen. Ben zeker geen fan van Kerk, vindt het een hardloper met een gebrekkige techniek die ook nogeens is gaan geloven dat hij zo goed is als anderen zeggen. Hoorde toen zelfs de opmerking Nederlands elftal. Wel verontrustend om te lezen dat Kerk zelf niet weet hoe het komt dat het niet draait. Men had Hake nooit moeten doorschuiven, want zo goed waren en zijn de resultaten van jong niet. Jammer dat je nu al kunt spreken van een verloren seizoen, iets wat spelers ook niet echt zal motiveren. Ook de TD mag zich de mindere resultaten aan rekenen, hij is verantwoordelijk voor de aankopen, waarvan er een aantal overbodig zijn geweest.
  En wat die brede selectie betreft er kunnen er maar 11 tegelijk spelen

Comments are closed.