Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht

Na het duel tegen Ajax was er even rust. Tijdens de interlandbreak waren de meeste spelers ‘gewoon’ aanwezig bij FC Utrecht. En er was voor de technische staf wat meer tijd voor de voorbereiding van het uitduel tegen PEC Zwolle.

Inmiddels is wel duidelijk dat René Hake voorlopig hoofdtrainer blijft. Hij heeft Sander Keller als assistent ‘meegenomen’ van Jong FC Utrecht. Hun vacatures zijn ook weer intern opgevuld waardoor er voor de clubleiding meer tijd is om na te denken over de invulling van de technische staf voor de langere termijn.

Hake heeft aangekondigd dat hij wel gaat schuiven in de opstelling. Hij wil meer energie in de ploeg en eerder druk zetten. Vooral het ontbreken van energie was tegen Heracles Almelo een doorn in het oog van velen.

Over de exacte opstelling is nog veel onduidelijk. Op internet circuleerde al een opstelling waarin Janssen de plek van Hoogma zou innemen, en waar Ramselaar (weer fit) als hangende linksbuiten Elia zou aflossen. Maar Hake zou zo maar eens kunnen verrassen. Daarbij lijken Paes, Warmerdam, St. Jago en Kerk wel zekerheden. Ook lijkt het onwaarschijnlijk dat Gustafson naar de bank verhuist, en kan Maher wel eens veel verder vooruitgeschoven worden neergezet. Zeker in zijn beginperiode bij AZ lag daar zijn grote kracht.

Maar verder? Troupée lijkt nog niet te kunnen overtuigen als rechtsback, terwijl Van der Maarel voetballend toch echt aan zijn plafond ligt. Ook voor het middenveld maakt het nog al wat verschil of Ramselaar, Van Overeem en / of Van de Streek spelen. Juist deze drie spelers lijken weer bij uitstek geschikt voor meer energie en hoger druk zetten. Alleen: wie spelen dan voor de verdere balans? Vragen waarop René Hake hopelijk succesvolle antwoorden geeft. Want de drie punten zijn keihard nodig om aan te blijven haken bij de clubs die spelen voor de play offs. En Hake heeft daarbij de beschikking over een vrijwel volledig fitte selectie.

De aftrap van het duel is zaterdagavond om 21 uur, en scheidsrechter is Danny Makkelie. Wij verwachten de volgende opstelling:

Paes
Van der Maarel – Janssen – St. Jago – Warmerdam
Van Overeem – Maher – Gustafson
Van de Streek
Kerk – Mahi