FC Utrecht – Ajax 0-3 (0-0)

FC Utrecht heeft vanmiddag (zondag) op eigen veld verloren. In Stadion Galgenwaard trok Ajax aan het langste eind: 0-3. Alle doelpunten werden gemaakt in het laatste halfuur van de Eredivisiepartij, waarbij René Hake bij FC Utrecht samen met Rick Kruys de honneurs waarnam op de Utrechtse bank, na het vertrek van John van den Brom en Dennis Haar eerder deze week naar KRC Genk. 

Veel zijn het er niet, dat moet direct gezegd. Maar FC Utrecht krijgt wel degelijk enkele goede kansen in de thuismatch tegen Ajax. De eerste mogelijkheid komt op naam van Mimoun Mahi, die na goed voorbereidend werk van Simon Gustafson niet tot een schot komt. Ook voor Gyrano Kerk is er een mooie kans om de score te openen. Op slag van rust komt de rechtsbuiten na een imposante rush in schietpositie. Goalie Andre Onana van Ajax keert de inzet van Kerk en zorgt er zo voor dat er halverwege de partij een brilstand op het scorebord staat. 

Nog een kans voor Kerk
En ook na de break, als er nog altijd een 0-0 stand op het Utrechtse bord staat, is er een kans voor FC Utrecht. Eljero Elia bedient Mahi, die op zijn beurt Kerk bereikt. De poging van de aanvaller mist de vereiste precisie: de bal gaat over.

Ajax maakt in laatste fase het verschil
Niet veel later slaat Ajax toe. Na een dik uur spelen in een leeg Stadion Galgenwaard schiet Davy Klaassen met scherp: 0-1. Amper tien minuten later verdubbelen de Amsterdammers de marge. Na een overtreding op Lassina Traoré gaat de bal op de stip, en vanaf elf meter passeert Dusan Tadic keeper Maarten Paes: 0-2. Lang lijkt dat ook de eindstand van de match te worden, maar invaller Quincy Promes brengt in de score vlak voor tijd nog verandering: 0-3.

Interlandbreak, daarna twee keer uit
Het is voor FC Utrecht de eerste thuisnederlaag in de Eredivisie in het kalenderjaar 2020. Voor de FC uit de Domstad staan, na een interlandbreak, twee uitpartijen op de rol. Op 21 november PEC Zwolle-uit, op 29 november Feyenoord-uit. De volgende match in Stadion Galgenwaard is op 6 december tegen ADO Den Haag. 

FC Utrecht – Ajax 0-3 (0-0)
62. Davy Klaassen 0-1
71. Dusan Tadic (strafschop) 0-2
90+1. Quincy Promes 0-3

Gele kaart: Dusan Tadic (Ajax).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Mark van der Maarel, Tommy St. Jago, Justin Hoogma (81. Adrián Dalmau), Django Warmerdam; Joris van Overeem (72. Othmane Boussaid), Adam Maher, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Mimoun Mahi (72. Moussa Sylla), Eljero Elia (67. Sander van de Streek).

Opstelling Ajax:
Andre Onana; Noussair Mazraoui (88. Sean Klaiber), Perr Schuurs, Daley Blind, Nicolas Tagliafico; Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Zakaria Labyad (73. Quincy Promes); Antony (46. David Neres), Lassina Traoré (73. Edson Álvarez), Dusan Tadic

Bron: fcutrecht.nl

7 thoughts on “FC Utrecht – Ajax 0-3 (0-0)

  1. Iedere letter aan deze wedstrijd besteed is er eigenlijk 1 teveel. Dit Ajax is veel en veel te sterk voor de rest van de ploegen in de eredivisie. Ajax hoefde niet eens voluit te gaan om met 3-0 in de bus naar Amsterdam te stappen. Hier kan ik niet zo mee zitten. Op naar de volgende wedstrijd.

  2. Tuurlijk thuisluiter weer een wedstrijd om snel te vergeten. Hou nou eens op man om je er zo makkelijk vanaf te maken. Ze waren kansloos maar dan hoor ik Hake zeggen dat hij niet ontevreden was over wat Utrecht liet zien. Mag toch hopen dat d e ze man niet wordt doorgeschoven. Brevet van onvermogen geeft deze snoeshaspel aan. wat kansloos betreft dat zullen ze meer zijn dan ze zouden willen. Verschil met plek 4 inmiddels meer dan 10 punten. Zou eerst maar eens het linke r rijtje veilig stellen. Een volkomen onevenwichtige groep spelers ,zou zeggen doe je best. Maar niet met Hake en praatjesmaker Kruys aub. Had trouwens dat geld voor Kerk maar aangepakt, wordt alleen maar minder waard. Een speler die zo het stadion uitloopt als je het hek openzet. Al met al een verloren seizoen, want de doelstelling wordt sowieso niet gehaald.

    • Hallo Kars, ik maak mij nergens makkelijk vanaf, kijkend op de bank zag ik een oppermachtig Ajax. Daar kon Utrecht bitter weinig tegenover stellen. Het was gekker geweest als Utrecht met 3-0 gewonnen had.

  3. Volgende wedstrijden, uit, Zwolle en Feyenoord
    Denk dat je tevreden zal moeten zijn met 1 punt, want daar gaat het de komende 8 wedstrijden om, punten halen en weg van dat rechter rijtje. Zal ook weer invloed hebben op het systeem, zekerheid inbouwen en on Utrechts, op zijn advocaats dus.

  4. Net ook nog een schandalig filmpje gezien, gemaakt door een idioot die zichzelf Utrecht supporter noemt. De l.l heeft zichzelf bij de club/politie gemeld. Publiek was niet welkom, maar dan zo je club weer te schande maken. Wanneer rekent de club zelf nu eens af met dat tuig?

  5. Iemand zonder hersens is niets aan het verstand te brengen. Je moet dit soort types ook geen supporter noemen, want dat is hij niet waard. Gewoon een levenslang stadion verbod.

  6. Hake blijft tot aan de winterstop een keuze net weinig risico, tenslotte hoeven er niet zoveel wedstrijden meer gespeeld te worden. Ik kan mij niet voorstellen dat hij na de winterstop nog voor de groep staat. Ik geloof best dat hij wat kan, maar na het vertrek van vd Brom nam hij wel erg graag die plek in. Daar houd ik niet zo van, want zoveel heeft hij nu ook weer niet bewezen.

Comments are closed.