post

PEC Zwolle – FC Utrecht 1-1 (1-0)

Het MAC³PARK stadion was vanavond het strijdtoneel voor het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht. De Zwollenaren openen de score, maar door een treffer van Mimoun Mahi slepen de Domstedelingen er een punt uit.

Een uur op de klok en PEC Zwolle lijdt balverlies. Via Simon Gustafson komt de bal bij Gyrano Kerk. De buitenspeler van FC Utrecht gaat een één-tweetje aan met Mimoun Mahi. Door de uitstekende pass van Kerk kan Mahi direct doorlopen richting doelman Michael Zetterer. De spits van de FC uit de Domstad schiet de bal vervolgens feilloos in de verre hoek. Door zijn treffer zet de 26-jarige aanvaller de einduitslag op het scorebord: 1-1.

Openingstreffer
PEC Zwolle opent vanavond de score. Na een klein half uur spelen draait Immanuel Pherai weg bij zijn directe tegenstander. De vleugelspeler van PEC ziet Mustafa Saymak vrij staan aan de rand van het Utrechtse zestienmetergebied. De middenvelder neemt de bal aan besluit om een afstandsschot af te vuren. Via de rug van Django Warmerdam eindigt de bal zeer ongelukkig in het doel van Maarten Paes: 1-0.

Janssen
Voor Willem Janssen zou het treffen met PEC Zwolle een mooie wedstrijd moeten worden. De 34-jarige verdediger staat voor het eerst sinds 17 januari 2020, toen FC Utrecht ook op bezoek kwam in Zwolle, weer in de basis in het elftal van trainer/coach René Hake. De aanvoerder van de FC uit de Domstad moet na een klein half uur het veld geblesseerd verlaten. Justin Hoogma is zijn vervanger.

Zetterer sta in de weg
De doelman van PEC Zwolle is vandaag een flinke sta in de weg. De goalie voorkomt met een aantal uitstekende acties dat FC Utrecht in de eerste helft tot scoren komt. Na een mooie pass van Maarten Paes is het de 25-jarige doelman die zijn doel uit sprint om te voorkomen dat Bart Ramselaar gevaarlijk kan worden. Ook op het schot van Simon Gustafson voorkomt de Duitser met een mooie snoekduik een Utrechtse treffer. Vlak voor het einde van de wedstrijd laat de stadionspeaker dan ook weten dat de goalie is gekozen tot man van de wedstrijd.

VAR
Video Assistent Referee Edwin van de Graaf moet vandaag een aantal keer in actie komen. Jesper Drost lijkt in de 70ste minuut de tweede treffer voor PEC Zwolle te maken. Van de Graaf bekijkt de beelden en constateert dat de invaller dat in buitenspelpositie doet. Even later ontvangt Thomas Lam de rode kaart van scheidsrechter Danny Makkelie. De leidsman wordt door Van de Graaf geadviseerd om naar het scherm te komen. Na het zien van de beelden besluit Makkelie om zijn beslissing terug te draaien.

Volgende wedstrijd
FC Utrecht komt volgende week zondag weer in actie. Op die nemen de Domstedelingen het op tegen Feyenoord. Om 14.30 uur wordt er die dag in de Kuip afgetrapt voor het Eredivisieduel met de Rotterdammers. Feyenoord speelt morgen (zondag) een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

PEC Zwolle – FC Utrecht 1-1 (1-0)
32. Mustafa Saymak 1-0
59. Mimoun Mahi 1-1

Gele kaarten: Tommy St. Jago (FC Utrecht), Kenneth Paal (PEC Zwolle), Dean Huiberts (PEC Zwolle), Thomas Lam (PEC Zwolle), Simon Gustafson (FC Utrecht), Eljero Elia (FC Utrecht).

Rode kaarten: –

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Opstelling PEC Zwolle:
Michael Zetterer; Sal van Wermeskerken, Sam Kersten (76. Marc Olivier Doué), Thomas Lam, Kenneth Paal; Dean Huiberts (67. Dean Huiberts), Yuta Nakayama, Mustafa Saymak (67. Rico Strieder); Eliano Reijnders (81. Mike van Duinen), Slobodan Tedić, Immanuel Pherai

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Giovanni Troupée, Tommy St. Jago, Willem Janssen (26. Justin Hoogma), Django Warmerdam; Adam Maher, Joris van Overeem (77. Sander van de Streek), Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Mimoun Mahi (77. Adrián Dalmau), Bart Ramselaar (86. Eljero Elia)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

3 thoughts on “PEC Zwolle – FC Utrecht 1-1 (1-0)

  1. Het leek soms net alsof ik naar een rondo op een uitlooptraining keek. Het eerste deel zag er aardig uit, maar er ontbrak iedere doelgerichtheid. En dat is een manco wat op één of andere wijze in het DNA van deze groep is geslopen, dus ik vrees dat welke trainer dan ook hier meer dan zijn handen aan vol heeft de komende periode.
    Verder ontbreekt er een rechtsback die echt power brengt sinds het vertrek van Klaiber. Van der Maarel is degelijk en vooral een verdediger. Troupée heeft mij ook nog steeds niet kunnen overtuigen. Maar misschien is de oplossing wel simpeler: Warmerdam (die ik verdedigend minder vind dan aanvallend) iets doorschuiven aan de linkerkant (tussen de linies) en aan de rechterkant met een traditionele back spelen. Dan kan Kerk ook meer in de ruimte worden aangespeeld, nu is het in zijn zone soms pupillengerommel….

  2. Het is een repeterend verhaal, met zulke spelers brengt FC Utrecht te weinig. Hoogtepunt was de pass van Kerk op Mahi, bij de 1-1. Ramselaar laat wekelijks zien waarom het bij PSV niet gelukt is, maar ook van Maher mogen we veel meer verwachten. Sneu voor Willem Janssen die blessure. Wie gaat met Paes aan zijn uittrappen werken trouwens?

  3. Er is bij de aankopen veel te veel uitgegaan van namen anders zou Elia bv. Iedere wedstrijd spelen, is duidelijk op zijn retour. Waarom als er geen blessures zijn Elia nog ff 3 minuten laten spelen, daar wordt niemand vrolijk van. Waarom geen type als Letscher gekocht, zou ook prima bij de supporters vallen. Duidelijk is ook dat Maher een voorkeursbehandeling krijgt, speelt ver onder zijn kunnen maar blijft gewoon staan. Waarom geen Emanuelson voor het evenwicht op het middenveld.
    Die uitspraken van de trainer en spelers kennen we onderhandeld wel na de zoveelste teleurstellende wedstrijd en dan hebben ze alleen als topper Ajax pas gehad. Het wordt hoog tijd om het Rotterdamse clublied eens in praktijk te brengen. Je kunt bijna wel zeggen dat dit een verloren seizoen gaat worden. Utrecht maakt misschien wel kans op een prijs voor de ploeg met het meeste balbezit zonder resultaat. Vraag me af wie het besluit heeft genomen om Janssen nu al te laten spelen na zo n blessure en weinig speelminuten vooraf. Typisch een gevalletje van forceren en opnieuw enige tijd uitgeschakeld. Het wordt tijd om eens echt op zijn Utrechts te gaan spelen, niet lullen maar poetsen.

Comments are closed.