post

René Hake (voorlopig) hoofdtrainer

John van den Brom, en zijn rechterhand Dennis Haar, ontbraken vandaag op het trainingsveld van FC Utrecht. De Amersfoortse oefenmeester is op weg naar Racing Genk in België.

Het vertrek van Van den Brom komt onverwachts en is snel afgehandeld. Daardoor kwam FC Utrecht wel zonder hoofdtrainer te zitten. De oplossing komt, in ieder geval voorlopig, uit eigen huis. Want Jong FC Utrecht-trainer René Hake is doorgeschoven als hoofdtrainer. Hij leidde vandaag voor de eerste keer de training van het eerste elftal. En zit zondag op de bank als eindverantwoordelijke tijdens FC Utrecht – Ajax.

Of Hake lang hoofdtrainer blijft, is nog onbekend. FC Utrecht heeft tot op heden alleen meegedeeld dat Van den Brom en Haar afwezig zijn om hun transfer af te ronden. René Hake was wel duidelijk tegen VI: ‘Ik ben ambitieus en dat weet de club ook. Dat heb ik ook tegen Jordy gezegd. Ik heb de ambitie hoofdtrainer te zijn. Ik heb gezegd dat het niet mijn intentie is om alleen op de winkel te passen. We gaan wel zien wat er gebeurt. De club kan ook niet binnen één dag een keuze maken. Niet voor mij maar ook niet voor iemand anders.’

De functie van René Hake wordt bij Jong FC Utrecht voorlopig ingevuld door Ab Plugboer.

Foto: FCUPhoto