Heracles Almelo – FC Utrecht 4-1 (2-0)

Een flinke domper. Zo kan je de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Utrecht omschrijven. Het Erve Asito stadion was vandaag (zondag) het strijdtoneel voor een wedstrijd tussen de nummer 12 en 8 van de Eredivisie. Na vijf wedstrijden op rij ongeslagen te zijn, moet FC Utrecht vandaag een nederlaag incasseren: 4-1.

Twintig minuten voor tijd krijgt Heracles Almelo een ingooi ter hoogte van het zestienmetergebied. FC Utrecht kijkt op dat moment tegen een 3-1 achterstand aan. De ingooi bereikt Adrian Szöke, die vervolgens Rai Vloet bereikt. De middenvelder geeft een haarfijne steekbal op Szöke waardoor de aanvaller ruimte krijgt om uit te halen. Thijmen Nijhuis weet de inzet van de 22-jarige Serviër nog te keren, maar tegen de rebound van Vloet kan de doelman niks meer doen. Heracles Almelo beslist de wedstrijd: 4-1.

Openingstreffer
Het is diezelfde Vloet die vandaag razendsnel het net weet te vinden. De wedstrijd is amper begonnen of FC Utrecht moet een tegentreffer incasseren. Een hoekschop van Sylvester van der Water eindigt voor de voeten van de 25-jarige Heraclied. Vloet tikt de bal in het doel en zorgt daardoor dat Heracles Almelo na twee minuten op een voorsprong komt: 1-0.

Verdubbeling
Vlak voor het rustsignaal verdubbelt Heracles Almelo de voorsprong. Van der Water stuurt met een boogbal zijn teamgenoot Luca de la Torre weg. De bal is iets te hard, maar de 22-jarige Amerikaan weet de bal binnen te houden en het overzicht te bewaren. Wat volgt is namelijk een voorzet die bij de tweede paal terecht komt. En bij die tweede paal staat de inmiddels doorgelopen Van der Water. De middenvelder van Heracles Almelo kopt de bal tegendraads in en zorgt daarmee dat de voorsprong vlak voor het rustsignaal wordt verdubbeld: 2-0.

Penalty
Aan het begin van de tweede helft lijken de rollen omgedraaid. FC Utrecht zoekt de aanval en krijgt steeds meer kansen. Bij een kopbal van een verdediger van Heracles Almelo naar zijn doelman is Gyrano Kerk haarscherp. De pijlsnelle aanvaller van FC Utrecht probeert de bal een tikje te geven en op die manier Bucker te passeren. De doelman redt, maar in de kluts komt de bal voor de voeten van Bart Ramselaar terecht. De middenvelder staat op het pint om uit te halen maar wordt op dat moment van achteren neergehaald. Penalty voor FC Utrecht. Simon Gustafson meldt zich achter de bal, schiet ‘m in de rechterhoek en zorgt ervoor dat FC Utrecht terugkomt in de wedstrijd.

Vloet
Die vreugde is van zeer korte duur. Een minuut na de treffer van Gustafson wordt Vloet via een mooie steekpass weggestuurd richting het doel van FC Utrecht. De aanvallende middenvelder haalt uit. Via een been van Willem Janssen gaat de bal over Nijhuis heen en belandt die in het doel. Een minuut na de benutte penalty is de marge weer terug naar twee doelpunten.

Volgende wedstrijd
Over exact een week staat het volgende duel voor de mannen van trainer/coach John van den Brom op het programma. Op die dag nemen de Domstedelingen het op tegen Ajax. Om 12.15 uur wordt er zondag in Stadion Galgenwaard afgetrapt voor deze kraker in de Eredivisie.

Heracles Almelo – FC Utrecht 4-1 (2-0)
2. Rai Vloet 1-0
45. Sylvester van der Water 2-0
62. Simon Gustafson 2-1
63. Rai Vloet 3-1
71. Rai Vloet 4-1


Gele kaarten: Adrian Szöke (Heracles Almelo), Marco Rente (Heracles Almelo), Bart Ramselaar (FC Utrecht)

Rode kaarten: –

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Dennis Higler

Opstelling Heracles Almelo:
Koen Bucker; Tim Breukers, Marco Rente, Mats Knoester, Jeff Hardeveld; Lucas Schoofs, Rai Vloet, Teun Bijleveld; Silvester van der Water (90. Jeremy Cijntje), Adrian Szöke (79. Sinan Bakis), Luca de la Torre (87. Delano Burgzorg)

Opstelling FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Mark van der Maarel (46. Giovanni Troupée), Tommy St. Jago (46. Willem Janssen), Justin Hoogma, Django Warmerdam; Adam Maher, Sander van de Streek, Simon Gustafson; Bart Ramselaar (78. Joris van Overeem), Moussa Sylla (46. Gyrano Kerk), Eljero Elia (57. Othmane Boussaid

Bron: fcutrecht.nl

6 thoughts on “Heracles Almelo – FC Utrecht 4-1 (2-0)

 1. Heel snel Paes weer in de basis, Nijhuis heeft nu wel genoeg ketsers gemaakt. De top 3 aanvallen is zoals het nu gaat lachwekkend, net als de nog steeds niet fitte Dalmau. Deze uitslag is ronduit een wanprestatie te noemen met dit materiaal.

 2. Heb wel ff nagedacht om al dan niet te reageren, want dan vindt men mij weer zo negatief en daar kan ik het nu alleen maar mee eens zijn. Hoor ik de trainer na deze wanprestatie zeggen dat er niet te snel conclusies moeten worden getrokken. Alleen al voor deze uitspraak zou ik hem morgen als ik v. Seumeren was even vragen bij me langs te komen? Nou het lijkt mij dat je Juist wel conclusies moet trekken. Als je er met dit materiaal niet in slaagt om het elftal op een redelijk niveau te laten spelen is er dus iets mis tussen trainer en spelersgroep. Kan me met vorig seizoen erbij nauwelijks wedstrijden herinneren die de moeite waard zijn geweest. Als je er niet in slaagt je spelers op scherp te zetten! Klikt het gewoon niet tussen trainer en spelersgroep. Er zijn in mijn ogen te veel dezelfde spelers gekocht en met geld gesmeten Met Dalmau een gevalletje Bahebek in huis gehaald, triest en lachwekkend.
  En dan die belachelijke uitspraak we gaan de top 3 aanvallen, zou eerst het rechter rijtje maar eens zeker stellen. Hoogmoed komt voor de val en je kunt jezelf de vraag stellen haalt vd Brom de kerst. Jammer maar in de wedstrijden tot heden was het alweer de zoveelste niet aan te gluren partij.

 3. Kars, je hebt helemaal gelijk, als Utrecht volgende week tegen Ajax wel het gras opvreet dan roept iedereen weer Hallelujah, maar dan zijn de huidige resultaten helemaal schandalig. Ik snap niet dat dit niet iedere week gebeurt, welke trainer er ook voor de groep staat, die wedstrijdinstelling is al jaren het probleem. Onbegrijpelijk, volgens mij was du Chatinier de laatste trainer die dat wel voor elkaar kreeg, ok de selectie die hij tot zijn beschikking had was beter en uitgebalanceerde dan de huidige, maar er stond een team. We gaan het wel weer zien.

 4. Ergens ben ik wel blij met deze nederlaag. In de eerdere wedstrijden werd het slechte en zoutloze spel nog verbloemd door één of drie punten. Nu werd het afgestraft. Leuk dat de beste elf volgens Van den Brom starten, maar het is los zand. En dan stoer drie keer in de rust wisselen om zijn eigen onkunde te herstellen. Maar helaas: ook in de tweede helft bleef het los zand. Zie hoe net na de 2-1 de tegengoal tot stand kwam….

 5. De trainer verschuilt zich achter de opmerking dat hij zich ook verantwoordelijk voelt, maar dat is te makkelijk. Hij rommelt al 1 1/2 maar wat aan en wat het elftal laat zien is onder de maat. Ondanks alle aankopen toch gebruik maken van vd. Maarel en Janssen een beetje zien als reddende engel zegt genoeg.
  5x wisselen komt het spel ook niet ten goede, en is een teken van onvermogen. Wel prettig om te lezen dat Gustafson en Maher best willen verdedigen, alleen ze doen het niet. Jezelf schoon praten noemen we dat.
  Volgende week worden de supporters node gemist en zal Ajax een simpele overwinning boeken. Zou het beste scenario zijn want anders lopen trainer en spelers weer weken met de hoofden in de wolken.

 6. Dat van de Brom vertrekt is voor alle partijen een win-Wim situatie. Ik ben wel zeer benieuwd wie hem op gaat volgen. Henk Fräser staat vermoedelijk na dit seizoen bij Feyenoord voor de groep. Misschien is het een optie om Steijn los te weken bij NAC.

Comments are closed.