Voorbeschouwing Heracles Almelo – FC Utrecht

Afgelopen week is wel duidelijk geworden wat de beste opstelling is voor FC Utrecht. De vraag is echter of de coach ook dat inzicht heeft gekregen of dat hij toch vasthoudt aan zijn eigen voorkeur. Natuurlijk is er een discussie over de keeper. Dat het geen gelukkig optreden van Nijhuis was tegen Dordrecht dat is duidelijk, maar waar de stukjesschrijver van het AD blijkbaar al op bed lag bij de interviews, gaf de jonge doelman een duidelijke verklaring voor de tweede goal. De eerste was een echte ketser, maar de tweede is wat genuanceerder. Blijft het feit dat hij er natuurlijk niet goed uitzag, maar ook de verdediger had beter moeten optreden. En we zijn met zijn allen ook al weer snel vergeten dat Paes bij zijn eerste optreden tegen Vitesse ook een ketsertje had. Ook de eerdere optredens van Paes dit seizoen, waren niet van dien aard dat de keeper nu onomstreden is. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de voorkeur uitgaat naar Paes, maar de steun aan Nijhuis voor de komende wedstrijd is wel te begrijpen.

De voorkeur voor de verdediging gaat uit naar Troupée – St. Jago – Janssen – Warmerdam. Hoewel cultheld Van der Maarel normaal gesproken een streepje voor heeft, was er tijdens de wedstrijd tegen Groningen ineens de gedachte dat het misschien toch eens tijd wordt om Troupée een kans te geven. Een minuut later voerde Van den Brom die wissel door. Tommy St. Jago maakt, ondanks zijn jonge leeftijd, een uitstekende indruk en zal met de ervaren Janssen aan zijn zijde beter gecoacht worden. Hoogma is uiteindelijk na dit seizoen weer weg, dus het duo St. Jago – Janssen zal voorlopig de toekomst zijn. In Jong dient zich niemand aan die als linksbenige centrale verdediger het niveau heeft, dus daar zal de scouting naar op jacht zijn voor volgend seizoen. Janssen zal ongetwijfeld nog niet in de basis staan, maar heeft tegen Dordrecht in ieder geval de eerste 75 minuten gemaakt.

Op het middenveld zou een wissel van wacht wenselijk zijn. Helaas zal dit wel niet gebeuren, gezien de voorkeur van de trainer. Waar Maher voornamelijk met de bal loopt en een vertragende factor is, zal een Gustafson met zijn passing voor meer snelheid in het spel kunnen zorgen. Zet de stofzuiger Van Overeem ernaast en Ramselaar op 10 en je hebt een middenveld om van te smullen. Maar waarschijnlijk zal het bij dromen blijven.

In de voorhoede heeft Elia tegen Dordrecht laten zien wat hij in zijn mars heeft. Waar de aanvaller tijdens invalbeurten vooral opviel door zeuren tegen de scheidsrechter, was hij nu een plaag voor de Dordtse verdediging. Met Kerk, die tegen Dordrecht minder speelde, aan de andere zijde zijn de aanvallende impulsen groot. Momenteel zal Van de Streek de spits moeten bemannen (waar hij zich overigens knap laat gelden) totdat wij eindelijk eens kunnen gaan genieten van Dalmau. De spits was afgelopen week zowaar weer op het trainingsveld te zien. Ook Mahi trainde weer mee. We gaan er vanuit dat beide spelers tot de wedstrijdselectie van morgen zitten. Dat zou betekenen dat alleen Emil Bergström nog geblesseerd is. Wel is Gyrano Kerk een vraagteken voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo. De laatste jaren haalt FC Utrecht een goed resultaat in Almelo, maar dat is uiteraard geen garantie voor het heden. De Almeloërs kennen een matige start met 1 overwinning, 2 gelijke spelen en drie nederlagen. Begin deze week testte twee spelers positief op corona en ook coach Wormuth is positief getest. Of er inmiddels al negatieve testen zijn gedaan voor de drie heren, is niet bekend, maar waarschijnlijk zijn ze er niet bij.

De wedstrijd staat morgen onder leiding van scheidsrechter Higler, die ijs en weder dienende, om 12.15 uur het startsignaal zal geven. Volgende week zondag komt Ajax op bezoek in de Galgenwaard. Ook die wedstrijd begint om 12.15 uur.

Vermoedelijk opstelling FC Utrecht:

Nijhuis

Troupée – St. Jago – Hoogma – Warmerdam

Van Overeem – Maher – Gustafson

Kerk – Van de Streek – Ramselaar